Gyurcsány Ferenc arra utasította Jakab Pétert, hogy a Jobbik vonuljon fel a melegfelvonuláson

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc arra utasította a Jobbikot, hogy vonuljon fel az idei Prideon, ezzel is hitet téve az LMBTQ közösségi tagjai mellett - jelentette ki csütörtökön közzétett Facebookos videójában Volner János, a párt volt frakcióvezetője, a Volner Párt jelenlegi vezetője. 
Vágólapra másolva!

Volner János pár éve még Vona Gábor mögött a Jobbik második számú politikusa volt, azonban amikor a 2018-as parlamenti választást követően Sneider Tamás folytatta Vona Gábor balratolódási politikáját, a távozás mellett döntött. A Volner Pártot időközben megalapító politikus az elmúlt hónapokban többször is bírálta egykori pártját, amiért feladta elveit, és Gyurcsány Ferenc vonzáskörzetében kötött ki.

Most azonban minden eddigieknél erősebb állításokat fogalmazott meg a Jobbik jelenlegi vezetésével szemben.

- szögezte le csütörtöki közösségi médiás videójában Volner János, aki azt is szóba hozta, hogy számára meglepő módon a Jobbik kommunikációs központja továbbra is körlevelekben tájékoztatja a szervezet belső folyamatairól. "Fontos azt is látni, hogy Gyurcsány akarata milyen módon teljesül" - tette hozzá a független parlamenti képviselő, aki szerint egyértelmű, hogy a DK elnöke osztja a lapokat a baloldalon. Erre egy egészen meghökkentő példát hozott: volt pártja "háza tájékáról" származó információi szerint

Gyurcsány Ferenc arra utasította a Jobbikot, hogy vonuljon fel az idei Pride-on.

Szavai szerint Gyurcsány ráparancsolt Jakab Péterre, hogy közösen álljanak ki az LMBTQ tagjai mellett, és együtt demonstrálják a Gyurcsány Ferenc által létrehozott baloldali összefogás egységét. "Szégyen és gyalázat" - kommentálta a fejleményeket Volner János.

Megérkezett az újabb parancs Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Nemrég beszámoltunk róla, Jakab Péter mára teljesen alárendelte magát és pártját a Demokratikus Koalíció elnökének, olyannyira, hogy a Jobbik vezetőjét még baloldali körökben is Gyurcsány bábjának tartják.

Csakhogy ez nem volt mindig így. Ahogyan Volner János is célzott rá, a Jobbik korábban "markánsan" ellenezte a Pride-ot.

Mint ismert, Jakab Péter 2010-ben aberráltnak nevezte a homoszexuálisokat. "Nyilván a csendőrségről továbbra sem fogunk lemondani. A csendőrségnek nem az lesz a feladata, hogy b*ziparédákat biztosítson. Miskolcról több mint 100 rendőrt küldtek, mert olyan jól állunk, ezeket az aberráltakat kell nekik kísérgetni" - fogalmazott a Jobbik jelenlegi elnöke egy miskolci kampányrendezvényen.

Kilenc évvel ezelőtt az az évi rendezvény előtt a párt olyan törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentben, amivel több évig terjedő szabadságvesztéssel, pénzbüntetéssel vagy elzárással büntette volna a homoszexuálisokat.

2016-ban a Jobbik budapesti szervezete arról adott ki közleményt, hogy "aki elmegy a Pride-ra, az beteg, deviáns ember." "A Jobbik Magyarországért Mozgalom budapesti szervezete mély felháborodással értesült arról, hogy a fővárosban ismét vonulhatnak a beteg, deviáns emberek, kiegészülve az erőszakos rendezőikkel. (...) A Jobbik, kormányra kerülése esetén, 2018-tól nem fogja engedni, hogy Budapest vagy bármely hazai település utcáit ellepje az ilyen és ehhez hasonló deviancia." - írták nem is olyan régen.

De még 2017-ben is arról beszélt Vona Gábor, hogy ha rajta múlna, betiltaná a Pride-ot.