5 millió 389 ezer a beoltottak száma Magyarországon

oltás, koronavírus, Pfizer-Biontech
Budapest, 2021. június 15. Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján június 15-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A beoltottak száma 5 389 058 fő, közülük 4 360 313 fő már a második oltását is megkapta, írja a kormányzati tájékoztató portál.
Vágólapra másolva!

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli interjújában újra kérte a még be nem oltottakat, hogy éljenek az oltás lehetőségével. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty vakcinát a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján, június 15-én Forrás: MTI/Mónus Márton

Magyarország továbbra is második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 55%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 44%-os átlaggal. Eddig 5 millió 393 ezren regisztráltak, és 92%-uk már fel is vette az oltást. A 12-15 éves korosztályban eddig 40 ezren regisztráltak, és 4 ezer gyermek már megkapta az oltást.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra, ehhez nem kell semmilyen külön SMS-értesítésre várni. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm-, és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna-oltás is elérhető.