Ha százszor támad ránk, akkor százszor állunk ki magunkért. És ha kell, mindannyiszor hozzátesszük: egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából - így reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra, hogy Soros György ismét Magyarországot támadta. 

Online bejelentkezés keretében üdvözölte pénteken a CEU végzőseit Soros György, az egyetemet megalapító amerikai milliárdos. A több ország gazdaságát is bedöntő spekuláns beszéde előre megjelent az aktivistaképző intézmény honlapján. Ez alapján a tőle korábban megszokott vehemenciával támadta Magyarországot, most éppen "maffiaállamnak" kikiáltva az országot. 

A magyar kormány részéről Dömötör Csaba reagált a vádakra. "Soros György megint Magyarországot sértegeti. (...) Végtelenül hamisan csengenek az ilyen sértegetések egy olyan dollármilliárdostól, aki nem fizet adót" - szögezte le.

Az államtitkár ezzel arra utalt, hogy az amerikai sajtóban nemrég arról számoltak be, hogy különböző technikákkal elérte, hogy 3 évig ne kelljen szövetségi adót fizetnie. Az adóelkerülési manőverekben főszerepet játszanak az alapítványok. Csak a Nyílt Társadalom Alapítvány irányába 18 milliárd dollárt mozgatott át korábban, kikerülve mindennemű adózást. Ez nagyjából 5300 milliárd forintnak megfelelő összeget jelent. A Wall Street Journal úgy írt erről a műveletről, mint a történelem legnagyobb adóelkerüléséről.

Dömötör Csaba úgy látja, az amerikai pénzembertől azért érkeznek a "menetrendszerű sértegetések", mert a legfontosabb kérdésekben mást képvisel, mint Magyarország. "Mostani beszédében egyértelmű célként nevezi meg a nyílt társadalmat. Ez a gyakorlatban természetesen több migrációt jelent. Na, ez az, amit mi nem akarunk" - húzta alá a kormánypárti politikus.

Majd végül nyomatékosította, ha Soros György "százszor támad ránk, akkor százszor állunk ki magunkért. És ha kell, mindannyiszor hozzátesszük: egy senki által meg nem választott adókerülő keresztapa ne adjon leckéket demokráciából"."Ha végre valami jót szeretne tenni a világgal, kezdje azzal, hogy befizeti a saját adóit" - adott tanácsot a tőzsdespekulánsnak.