Az ügyészség vádat emelt azzal a török férfival szemben, aki tavaly decemberben 45 migránsnak próbált Nyugat-Európába csempészni. Szegednél robbant le a kamionja, a javítóműhelyben pedig felfigyeltek az autóban rejtőzködő migránsokra.

A férfi december 1.előtt megállapodott egy ismeretlen megbízóval, hogy kamionnal szállít migránsokat az Európai Unió belső területei felé. A megállapodás szerint a december 1-én este 9-kor vett fel kamionja rakterébe 31 szír, illetve 14 iraki migránst Csanádpalota külterületén, akiket embercsempészek juttattak át a zöldhatáron, és hiteles iratokkal nem rendelkeztek.

A férfi a megbízásnak megfelelően az autópályán

Budapest felé indult, amikor Szegednél lerobbant. A kamiont javítás miatt bevontatták Szegedre egy szerelőműhelybe, ahol a munkások észlelték a kamionban rejtőző migránsokat, és értesítették a rendőröket. A helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták, és őrizetbe vették.
A nyomozás során azt is megállapították, hogy a férfi július 23-ján 21, míg augusztus 23-án 23 migránst vett fel teherautóval, és Ausztriába,illetve Szlovákiába vitte őket.Az ügyészség a férfival szemben embercsempészet miatt emelt vádat.
A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság dönt.