Új kilátót adtak át a Naplás-tónál - videó

Naplás-tavi kilátó
A Naplás-tavi kilátó megvalósítását a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé.
Vágólapra másolva!
Budapest XVI. kerületében, a Naplás-tónál a kerületi önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésében megvalósított kilátót adtak át. Szokatlan, egyben különleges és sok szempontból példaértékű turisztikai fejlesztés eredményét vehetik birtokba a Főváros pesti oldalán kikapcsolódást, rekreációs lehetőséget keresők - írta közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt. A kilátó átadásán részt vett Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára, Szatmáry Kristóf, országgyűlési képviselő, Kovács Péter polgármester, valamint Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A városi erdők ökológiai és turisztikai értékének fejlesztése a Pilisi Parkerdő Zrt. egyik kiemelt célkitűzése. A főváros pesti oldalán elhelyezkedő erdőterületek fejlesztési szempontból jelentős potenciállal rendelkeznek, ezért is volt fontos a XVI. kerületi Naplás-tó környezetébe tervezett új kilátó megépítése.

A Naplás-tavi kilátó megvalósítását a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé.

A kilátó terveit a Robert Gutowski Architects készítette, a kivitelező pedig a Prédikálószéki-kilátót is építő Fitotron System Kft. volt.

A fagerendákból álló, 27 méter magas építmény jól illeszkedik a környezetbe és páratlan 360°-os panorámát nyújt majd a Naplás-tóra, valamint a Gödöllői-dombságra.

A Naplás-tavi kilátó megvalósítását a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé Forrás: Pilisi Parkerdő

- fogalmazott az eseményen Szentpéteri Sándor helyettes államtitkár.

Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő vezérigazgatója elmondta: A fenntartható erdőgazdálkodásnak mára szerves része a növekvő erdőlátogatási igények kezelése és bizonyos fokú szabályozása.

- nyilatkozta Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő vezérigazgatója.

A kilátó átadásán részt vett Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, Kovács Péter polgármester, valamint Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója Forrás: Pilisi Parkerdő

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő elmondta:

a kerület emblematikus, környezetbe illő építészeti kuriózummal gyarapodott.

Kovács Péter polgármester kijelentette:

örömére szolgál, hogy az új létesítmény azonnal Budapest egyik legnépszerűbb kilátójává vált.

A kilátó építése 2020 szeptemberében kezdődött és 2021. június 11-én fejeződött be.

A beruházás költsége 100 millió forint volt.

Az építést bemutató videó itt tekinthető meg: