Simek Kitti 19 éve, 14 évesen egy pisztollyal lőtte fejbe az apját, aki szexuálisan zaklatta őt, míg a súlyos rákbeteg édesanyját állandóan ütötte-verte, terrorban tartotta. A nő nemrég megkereste a lányát, de a család nem fogadta szívesen, hogy a 17 éves Líviát Hollandiába akarta csábítani. Simek Kitti féltestvére most a Blikknek nyilatkozott.

„Tizennégy évesen, épp annyi idősen szembesültem a teljes igazsággal, mint amikor Kitti meghúzta a ravaszt. Épp a tanáriba vittem be a naplót, amikor véletlenül meghallottam, hogy az ügy teljes hátterét elemezgetik”

– mesélte a Blikknek Gertrúd, Kitti féltestvére.

Ez segített megérteni, hogy a nővéremnek egyszerűen nem volt más esélye a menekülésre. Kitti így óvott meg attól, hogy később hozzá hasonló sorsra jussak. Nem vagyok híve az erőszaknak, de hálás vagyok Kittinek, hogy meghúzta a ravaszt

- mondta.

Két évvel később Kitti és Gertrúd édesanyja rákban meghalt. Az akkor hatéves kislány nevelőszülőkhöz került, Kitti pedig később a családját, múltját hátrahagyva egy másik országban kezdett új életet.

2004-ben két év és két hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a nevelőapja megölésével vádolt tótújfalusi Simek Kitti JuditotForrás: MTI/Kálmándy Ferenc

„Én is hallottam a pletykát, miszerint Kitti valaha kirakatban táncolt, prostiként kereste a kenyerét, de ezt határozottan cáfolom. A nővérem a kezdetekben masszőr volt, majd egy kekszüzemben és legógyárban dolgozott. Most az élettársával, Richárddal közösen bérel egy olasz–magyar éttermet, ahol Kitti főként az adminisztrációval foglalkozik, de ha szükség van rá, beugrik felszolgálni is” - mesélte Gertrúd.

Gertrúd nevelőszülei mindent megtettek azért, hogy boldog gyerekkora legyen. Még abban is támogatták, hogy a nővérével az interneten egyfolytában tartsa a kapcsolatot.

„Hatodikos koromban nyáron Kitti eljött értem, repülőre ültünk és magával vitt Hollandiába. Kirándultunk, állatkertbe mentünk, strandoltunk a tengerparton, bejártuk az egész országot” – folytatta Gertrúd.

Mindenben számíthattam rá. Skype-on még a házi feladat megoldását is elmagyarázta. Büszke vagyok és felnézek a nővéremre. Ő a légynek sem ártana. Kitti jólelkű, odaadóan neveli a kisfiát. Ráadásul szeptembertől újra iskolapadba ül, mert felvették a jogi egyetemre.

Gertrúd jó kapcsolatot ápol Kitti élettársával, Richárddal is, akivel a fiatal nő három éve él

„Kittit összetörte, amikor lánya, Livi azt állította, hogy nem tartja őt az édesanyjának. Kitti valóban hosszú évekig tervezgette, hogy hazajön a lányához. Bebizonyítja az egész országnak, hogy ő valójában nem olyan, mint amilyen kép kialakult róla. Amikor Pécsen 16 év után először találkoztak, Livi mély válságba került. A barátjával és az édesapjával is viharos volt a kapcsolata. Ezért került szóba, ha úgy dönt, bármikor kiköltözhet hozzánk Hollandiába” – mondta a Blikknek Richárd.

Hála a saját erőmnek, és azoknak az embereknek, akik mindig mellettem álltak, nekem sikerült átlépnem a múltamon. Már rég nem az a kislány vagyok, aki anno: kiegyensúlyozott, felnőtt nő és édesanya

– mesélte Kitti.

„Ricsivel az életem, mondhatni, tökéletes, benne nemcsak a szerelmet és a barátot találtam meg, hanem a lelki társamat. Harmóniában és teljes egyetértésben neveljük a kisfiunkat. Az életünk így együtt kiegyensúlyozott, boldog és szeretetteli.”

2005-ben kegyelmet kapott

Simek Kitti 2002-ben lőtte le az alvó nevelőapját tótújfalui otthonukban, mert elmondása szerint a férfi szexuálisan zaklatta és verte őt. Akkor szinte az egész ország a 14 éves lány pártjára állt, akit végül két év letöltendő börtönre ítélték. 2004-ben azonban megszületett Lívia, így 2005-ben Mádl Ferenc köztársasági elnök kegyelmben részesítette.