Húga hálás az apagyilkos Simek Kittinek, hogy lőtt

Simek Kitti, Simek Kitty
Pécs, 2004. január 27. Két év és két hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a nevelőapja megölésével vádolt tótújfalusi Simek Kitti Juditot. Édesanyját mint másodrendű vádlottat hét hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A képen: Simek Kitti érkezik a tárgyalásra. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc
Vágólapra másolva!
Simek Kitti 19 éve, 14 évesen egy pisztollyal lőtte fejbe az apját, aki szexuálisan zaklatta őt, míg a súlyos rákbeteg édesanyját állandóan ütötte-verte, terrorban tartotta. A nő nemrég megkereste a lányát, de a család nem fogadta szívesen, hogy a 17 éves Líviát Hollandiába akarta csábítani. Simek Kitti féltestvére most a Blikknek nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

„Tizennégy évesen, épp annyi idősen szembesültem a teljes igazsággal, mint amikor Kitti meghúzta a ravaszt. Épp a tanáriba vittem be a naplót, amikor véletlenül meghallottam, hogy az ügy teljes hátterét elemezgetik”

– mesélte a Blikknek Gertrúd, Kitti féltestvére.

- mondta.

Két évvel később Kitti és Gertrúd édesanyja rákban meghalt. Az akkor hatéves kislány nevelőszülőkhöz került, Kitti pedig később a családját, múltját hátrahagyva egy másik országban kezdett új életet.

2004-ben két év és két hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a nevelőapja megölésével vádolt tótújfalusi Simek Kitti Juditot Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

„Én is hallottam a pletykát, miszerint Kitti valaha kirakatban táncolt, prostiként kereste a kenyerét, de ezt határozottan cáfolom. A nővérem a kezdetekben masszőr volt, majd egy kekszüzemben és legógyárban dolgozott. Most az élettársával, Richárddal közösen bérel egy olasz–magyar éttermet, ahol Kitti főként az adminisztrációval foglalkozik, de ha szükség van rá, beugrik felszolgálni is” - mesélte Gertrúd.

Gertrúd nevelőszülei mindent megtettek azért, hogy boldog gyerekkora legyen. Még abban is támogatták, hogy a nővérével az interneten egyfolytában tartsa a kapcsolatot.

„Hatodikos koromban nyáron Kitti eljött értem, repülőre ültünk és magával vitt Hollandiába. Kirándultunk, állatkertbe mentünk, strandoltunk a tengerparton, bejártuk az egész országot” – folytatta Gertrúd.

Gertrúd jó kapcsolatot ápol Kitti élettársával, Richárddal is, akivel a fiatal nő három éve él

„Kittit összetörte, amikor lánya, Livi azt állította, hogy nem tartja őt az édesanyjának. Kitti valóban hosszú évekig tervezgette, hogy hazajön a lányához. Bebizonyítja az egész országnak, hogy ő valójában nem olyan, mint amilyen kép kialakult róla. Amikor Pécsen 16 év után először találkoztak, Livi mély válságba került. A barátjával és az édesapjával is viharos volt a kapcsolata. Ezért került szóba, ha úgy dönt, bármikor kiköltözhet hozzánk Hollandiába” – mondta a Blikknek Richárd.

– mesélte Kitti.

„Ricsivel az életem, mondhatni, tökéletes, benne nemcsak a szerelmet és a barátot találtam meg, hanem a lelki társamat. Harmóniában és teljes egyetértésben neveljük a kisfiunkat. Az életünk így együtt kiegyensúlyozott, boldog és szeretetteli.”

2005-ben kegyelmet kapott

Simek Kitti 2002-ben lőtte le az alvó nevelőapját tótújfalui otthonukban, mert elmondása szerint a férfi szexuálisan zaklatta és verte őt. Akkor szinte az egész ország a 14 éves lány pártjára állt, akit végül két év letöltendő börtönre ítélték. 2004-ben azonban megszületett Lívia, így 2005-ben Mádl Ferenc köztársasági elnök kegyelmben részesítette.