A 25 éves férfi még június 10-én vetette bele magát a Dunába a Boráros térnél, a holttestét négy nappal később, Tökölnél találták meg, vagyis 25 kilométert sodorta a folyó. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy vagányságból ugrott a vízbe, vagy végezni akart magával – írja a Blikk.

A fiatal apuka a Boráros térnél ugrott a Dunába, a holttestét 4 nappal később, Tökölnél emelték ki a folyóból. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, a férfi maga ugrott a folyóba. Ezzel szemben a férfi anyja kizártnak tartja, hogy a fia magától került a Dunába.

Az egyik verzió szerint levette a cipőjét és a pólóját, eldobta a telefonját, aztán szándékosan beleugrott a Dunába. Állítólag vagányságból tette, mondván, majd kiúszik a másik oldalon. Egy másik verzió szerint öngyilkos akart lenni, de én ebben nem hiszek. Képtelenség, hogy a fiam el akarta volna dobni az életét" – mondta sírva az anya a Blikknek.

Az asszony összeomlott, nem tudja felfogni, hogy többé nem láthatja a fiát. Elmondása szerint a család Szabolcs megyében él, a férfi egyedül akart szerencsét próbálni a fővárosban, de nem igazán boldogult.

Boráros tér (korábbi felvétel)Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Már volt egy négyéves gyermeke, akinek az anyjától az utóbbi időben eltávolodott. A fiam lakott Tatabányán is, csak a közelmúltban költözött Budapestre. Alkalmi munkákból élt, és egy belvárosi lakásban húzta meg magát az ismerőseivel. Tudomásom szerint többek között az utolsó napján is velük volt. Rossz társaságba keveredett, állítólag valaki teletömte nyugtatókkal is, de fogalmam sincs, miképp kerülhetett a folyópartra" – mondta az asszony.

Életvidám férfinak ismerte a fiát, de Budapesttől besokallt. Amikor utoljára beszéltek telefonon a férfi megígérte neki, hogy mielőbb hazamegy.

"Többen azt mondják, hogy a fiamat szándékosan lökhették a vízbe, de a lakótársa többször is azt állította nekem telefonon, hogy ő nem gyilkos. Mindenesetre nem értem, miért nem akadályozták meg, hogy beleugorjon Dunába. Állítólag sodrás közben kiabált szegény, próbált segítséget kérni, de senki nem ugrott be utána. Mindvégig reménykedtem benne, hogy valahol kimászott, pokolian fájt, amikor a rendőrök közölték, egy járókelő rátalált Tökölnél. Mintha kitéptek volna egy darabot a szívemből" – tette hozzá sírva az asszony.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!