Apáti Bence: Merkel mutti aggódik

Magyarország - Franciaország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, F csoport, Puskás Aréna, Budapest, 2021.06.19.
A magyar válogatott ünnepel a lefújást követően, és a szurkolókkal éneklik a himnuszt
Vágólapra másolva!
Angela Merkel aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy "bizonyos országokban" telt házas focimeccseket játszanak.
Vágólapra másolva!

Szerinte a vírus még itt van, és annak ugyan kimondottan örül, hogy Münchenben szigorú higiéniai feltételek mellett 14 ezer ember gyűlt össze, azonban az már elgondolkodtatja, hogy más európai országokban a szurkolók teljesen megtöltik a stadionokat.

Na, jó, nem pont így fogalmazott, Merkel mutti szeret a sorok között üzenni, de miután a keleti vakcináknak és az oltási programunknak hála egyedül Magyarországon rendezhetnek telt házas labdarúgó-mérkőzéseket, valószínűleg még a Bangóné szellemi képességeivel megegyező szinten levő emberek is megértették az egyértelmű célzást.

A német kancellár nem egy buta ember, úgyhogy az egy kimondottan érdekes kérdés, hogy nyilatkozatával vajon szándékosan vezette félre fél Európát, vagy csak a tanácsadótól kapott helytelen információkat.

(Szerintem inkább az előbbi.)

Magyarországon a stadionokba ugyanis kizárólag a védettséget igazoló igazolvánnyal vagy applikációval lehet belépni, amit amúgy rendkívül szigorúan ellenőriznek is, ráadásul a karszalagot minden egyes újabb mérkőzés előtt kötelező lecserélni.

Ez utóbbit, mondjuk, nem biztos, hogy értem, de talán azzal lehet összefüggésben, hogy népünk messze földön híres a találékonyságáról, így nem elképzelhetetlen, hogy a szalagot a meccs után valaki olyan venné át - némi ragasztó segítségével és sebészi kézügyességet igénylő varázslást követően - egy beoltottól, aki nem védett.

Ezen a ponton zárójelben azért meg kell jegyezni, hogy a 444 emberarcú liberális ultrája, Szily László is méltatlankodott egy sort a nyitómeccs után, arra célozgatva, hogy mindenféle védettséget igazoló okmány vagy igazolás nélkül tódultak be az emberek a stadionba.

Egészen pontosan ezt írta:

"A Puskásban tényleg véget ért a járvány, hiszen a kapuban nem kértek se védettségit, se igazolást: az első áteresztőponton csak a karszalagot, a másodikon csak a telefonon tárolt jegyet nézték."

Ügyes, Laci, nagyon ügyes, csak ugye, a karszalagot kizárólag a "védettségi" felmutatása után lehetett átvenni.

Lehet, hogy ezekért a kis aljas dolgaidért ordibált veled a cikkedben emlegetett felvidéki srác?

Nem tudom, csak kérdezem...

Igen, akár több mint 60 ezer ember is együtt szurkolhat, ami nyilván roppant mód irritálja Merkeléket, és a honi elmebeteg vírustagadóinkat, a balliberális politikusokról és az ellenzék propagandistáiról nem is szólva, akik egy hete egy kiadós párnába üvöltéssel kezdik a napjaikat, majd megvadult trollként tombolnak és napi hat posztban őrjöngnek a tömött lelátók látványa miatt, csak éppen az van, hogy ez a hatvanvalahány-ezer ember egytől egyig védett a vírustól.

Nagy részük - gondolom, körülbelül a 90 százalékuk - túl van az oltáson, a maradék pedig már átesett a betegségen.

Márpedig a hírhedt indiai mutáns - polkorrektül delta variáns - szinte kizárólag a beoltatlanok között terjed.

És azt sem szabad elfelejteni, hogy lényegében túl vagyunk a harmadik hullámon.

Pénteken mindössze 106 új fertőzöttet és két elhunytat jelentettek, és több mint 5 millió 400 000-en vannak túl legalább az első oltásukon.

Magyarország legyőzte a vírus harmadik hullámát.

Miközben Nyugat-Európában szóba sem jöhetnek az enyhítések, sőt, újabb és újabb járványgócok alakulnak ki, Lisszabont például pont a napokban helyezték szigorú vesztegzár alá, de Spanyolországban is tombol a járvány.

Ott az elmúlt héten 128 029 megbetegedést és 3415 elhunytat jelentettek a koronavírussal összefüggésben.

A német kancellár teljesen feleslegesen aggódik Magyarország miatt, innen jeleznénk, hogy inkább a saját országa és a német lakosság miatt nyugtalankodjon, ugyanis a nyugat-európai politikusok orosz- és kínaiellenességének köszönhetően a mai napig nem engedélyezték a Szputnyikot és a Sinopharmot, ezért nem is haladtak úgy az oltással, mint nálunk.

Köszönjük szépen, mi tökéletesen rendben vagyunk, annak ellenére is, hogy az ellenzékünk és az őket támogató függetlenobjektív sajtó hónapokon át hergelt a keleti vakcinák ellen, és nemhogy nem segítettek, de vicsorogva támadták a védekezést, a stadionokat, a hazai rendezésű Eb-t, meg úgy általában véve mindent is.

Persze most képmutató módon a "felesleges és drága" stadionok lelátóin szurkolnak meg szelfiznek, azaz gondtalanul élvezik azt a szabadságot és biztonságot, amihez semmi közük.