Egy férfi Budapest belvárosában több embert fegyverrel fenyegetetett meg az egyik társasházban. A lakóknak halálfélelmük volt, hiszen a férfi korábban azzal is fenyegetőzött, hogy felrobbantja az egész házat. Egy lakó bevallása szerint az ámokfutó a gyerekére is rászegezte a fegyverét – adta hírül a TV2 hírműsora, a Tények.

A 42 éves férfi pénteken kezdett ámokfutásba az egyik belvárosi társasházban, több lakóra is ráfogta a fegyvert. Egy férfi a Tényeknek elmondta, hogy az ámokfutó a gyerekére is ráfogta a fegyvert, ami teljesen valódinak nézett ki.

Az is kiderült, hogy a férfi már korábban is életveszélyesen megfenyegetett több lakót, sőt, azzal is fenyegetőzött, hogy az egész házat felrobbantja.

Emiatt pszichiátrián is kezelték. Amikor kiengedték onnan, eleinte minden rendben volt, később azonban újra tombolni kezdett.

Forrás: Police.hu

Végül az egyik szomszéd tett bejelentést a rendőrségen június 18-án, akik a TEK-kel mentek ki a helyszínre. Az ámokfutó bezárkózott a lakásába, majd a Tények információi szerint 30 percen keresztül lövöldözött a rendőrökkel. Végül a kommandósok behatoltak a lakásba, ahol elfogták G. Krisztiánt, és lefoglalták a gázfegyverét. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult ellene eljárás.