Szilágyi Istvánt tavaly májusban gyilkolta meg brutális kegyetlenséggel a saját fia. A 49 éves férfi egy kalapáccsal verte halálra az ismert színészt. A férfi hétfőn áll először bíróság elé – írja a Bors.

A 49 éves férfi már a gyilkosság előtt is sokat ivott és különféle gyógyszereket is szedett. Ilyenkor rendszeresen bántalmazta az apját, az ismert színész Szilágyi Istvánt, valamint az anyját, Jolánt. A színészt egyszer úgy megverte, hogy kórházba kellett vinni. A házaspár mindezek ellenére nem tett feljelentést, kiálltak a fiók mellett.

Szilágyi IstvánYouTube

Kalapáccsal verte halálra

Ahogyan azt már megírtuk, tavaly május 3-án a férfi egy kalapáccsal halálra verte Szilágyi Istvánt az otthonában. Jolán értesítette a rendőrséget, sokkos állapotban szaladt át szomszédos vegyesboltba segítségért. Rendőrök a helyszínen, az apja holtteste mellett fogták el a férfit. Két nappal később letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A Bors információi szerint a férfi hétfőn bíróság elé áll, az ügyészség a támadás elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberöléssel vádolja, amiért akár élete végéig börtönbe kerülhet.