Néhány tucat oltásellenes aktivista tüntetett az álorvos Gödény vezetésével Budapesten

Kép leírása:Oltástagadók tüntetése a Kossuth téren 2021.06.20. oltásellenes oltásellenes covid-19 koronavírus járvány fertőzés betegség korona vírus
Vágólapra másolva!
A magát orvosnak nevező Gődény vezetésével oltásellenesek tüntetntk a Kossuth téren. Tömegről nem lehet beszélni, hiszen alig akad pár ember, aki kíváncsi volt a felszólalókra. Az élő közvetítésen látszik, hogy nagyjából néhány tucat résztvevő lehet a helyszínen. A hangulatért a felszólalók mellett zenekar felel, a megmozdulás teljes érdektelenségbe fulladt.
Vágólapra másolva!

A magát orvosnak nevező Gődény már a koronavírus-járvány eleje óta folyamatosan buzdít, hol a maszkviselés, hol pedig az oltakozás, vagy éppen a különböző járványügyi korlátozások ellen.

Vasárnapra a Kossuth térre hirdetett meg oltásellenes tüntetést, azonban alig ment el néhány tucat ember, hiszen a magyarok többsége oltáspárti.

Korábban az Origo többször is beszámolt arról, hogy az oltásellenes baloldal miként bizonyította el az embereket a koronavírus-járvány alatt. Ezt a baloldali pánikkeltést próbálta meglovagolni az álorvos Gődény György is, aki azóta is folyamatosan, nagy nyilvánosság előtt terjeszt a közösségi oldalán álhíreket.

Oltásellenes tüntetés a Kossuth téren Fotó: Koncz Márton - Origo

A baloldal persze szintén nem hagyott fel a halálkampánnyal annak ellenére sem, hogy mostanra tisztán látszik: a vírus elleni leghatékonyabb fegyver, ha a lakosság körében az oltottak száma eléri a nyájimmunitáshoz szükséges szintet. Komáromi Zoltán, Gyurcsány Ferenc egészségügyi politikusa az elmúlt évben többször is megpróbálta lassítani és gátolni ezt a folyamatot.

Márciusban például Gyurcsány politikusa arról beszélt, hogy ő maga büntetésként éli meg, hogy sok betegét kínai vakcinával kell beoltani.

Komáromi Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ezt a kijelentést a minden eddiginél erősebb harmadik hullám alatt tette, vagyis megpróbálta lebeszélni az embereket az életeket mentő védőoltásról, szavai nyomán pedig minden bizonnyal akadtak olyanok, akik miatta nem vették fel az oltást és később elkapták a koronavírust, néhányan valószínűleg meg is haltak.

Nemcsak Komáromi, hanem számos baloldali politikus hergelt a keleti vakcinák ellen és terjesztett álhíreket annak ellenére, hogy a Szputnyik V és a Sinopharm-vakcinák is hatásosak, hatékonyak és biztonságosak.