36 fokkal indul a hétfő, csütörtökön közel 40 fok is lehet

Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Hétfő
Inkább csak fátyolfelhők szűrik a forró nyári napsütést. Csapadékra kicsi az esély. Folytatódik az országos hőség: délután 30 és 36 fok között alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél megélénkül. A tartósan magas hőmérséklet miatt már hétfőre első-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: met.hu

Az országos tisztifőorvos szombat 0 órától adott ki hőségriasztást, ami kedd éjfélig érvényes, de valószínűleg a további felmelegedés miatt meghosszabbítják majd.

Kedd
Túlnyomóan napos, száraz, és igen meleg idő lesz. Esetleg ÉK-re sodródhat be zivatar. Több helyen várható forróság, azaz 35 fok, vagy annál melegebb idő. Elsősorban délkeleten emelkedhet 37°C köré a hőmérséklet. Gyenge lesz a változó irányú szél. A várható hőség miatt keddre Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyékre harmadfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda és csütörtök
Marad a sok napsütés, de már gyakrabban növekedhetnek meg a gomolyfelhők, és elszórtan frissítő zápor, zivatar is előfordulhat. A hőmérséklet kissé még tovább emelkedik: csütörtökön délen akár 38-39°C is lehet. Az ország déli-délkeleti megyéire harmadfokú hőségriasztás lesz érvényben.

Péntek és szombat
Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Továbbra is kialakulhat elszórt zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, mellyel kissé frissebb levegő érkezik hazánk térségébe: 26-33°C közötti értékeket mérhetünk délutánonként.