Kecskemét belvárosában rongált meg több autót is egy helyi. Mindezt egy éles biztosítótűvel tette, amivel több tízezer forintos kárt okozott az autósoknak. Az ügyészek vádat emeltek a rongálóval szemben.

Január 5-én reggel Kecskemét belvárosban egy gyalogos, egy éles biztosítótűvel a kezében a Fecske utcából a Fűzfa utca felé haladt. Amikor a Fecske utcában parkoló autók mellett elsétált, az éles tűt végighúzta az autók karosszériáján. Ezzel 8 autóban 50 ezer forintot meg nem haladó kárt okozott, szabálysértési eljárás indult ellene. A kecskeméti férfi két másik autót is megrongált. Az egyik autó motorháztetejét teljes szélességében karcolta végig a tűvel, a másik autón egy 10 centis karcolást csinált.

Biztosítótűvel rongált autókat a kecskeméti férfi.Forrás: police.hu

A két autóban összesen 120 ezer forintos kárt okozott a szándékos rongálással, a kár pedig egyik esetben sem térült meg. A szabadlábon védekező férfit az ügyészség 50 ezer forintot meghaladó károkozás miatt

kétrendbeli rongálással vádolja.

Vele szemben felfüggesztett fogház kiszabását javasolja a bíróságnak az ügyész azzal, hogy térítse meg a két sértettnek a kárt. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.