Egy 57 éves, pásztói férfi részegen mellkason szúrta a fiát, mert elvette tőle a pálinkásüveget. A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt a férfival szemben. 

2020 októberének egyik napján az 57 éves férfi már reggel alkoholt ivott és hangoskodott, amivel zavarta családtagjait a pihenésben. Amikor ezt fia megelégelte, bement az apja szobájába és elvette tőle a pálinkásüveget azzal, hogy ha majd elcsendesül, visszaadja neki.

Mivel nem hagyta abba a zúgolódást, fia később visszatért és az ágyon fekvő apja fölé hajolva újra arra kérte, hogy ne kiabáljon.

A férfi a mellette lévő tálcáról felkapott egy 10 cm pengehosszúságú kést és „megöllek" felkiáltással mellkason szúrta a gyerekét.

A fiú csak könnyebben sérült meg, de - szakértők szerint - a szúrás erejére és irányára figyelemmel csak véletlen, hogy nem lett nagyobb baja.

A Nógrád Megyei Főügyészség vádiratában az apa ellen emberölés kísérlete miatt emeltek vádat. Azt kérték, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre a férfit, emellett kötelezze a nyomozás során keletkezett közel 442 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is. A férfit letartóztatták, az ügyében a Balassagyarmati Törvényszéken döntenek majd.