Egy eddig nem közölt interjú került elő az egy éve meghalt Bálint gazdával

Bálint gazda interjú, Az elmúlt 99 évről mesélt Bálint György
Vágólapra másolva!
A Metropolnak adott interjút halála előtt pár hónappal Bálint gazda. A lap az interjút Bálint gazda 101. születésnapján akarta közölni, de a koronavírus közbeszólt. A Metropol most ebből közölt részleteket. 
Vágólapra másolva!

Halálának évfordulója alkalmából a Metropol néhány részletet megosztott az eddig meg nem jelent interjúból.

Az interjúba a hosszú élet titkáról is kérdezték a kertészmérnököt, aki azt mondta, nincs különösebb titka, de egyvalami biztos segített neki: a legszebb, legnyugodtabb gyermekkor volt az övé, békés családi légkörben nőtt fel. Azt is mondta, hogy talán hozzájárult az is, hogy nem volt válogatós, és mindent megevett.

Munkaszolgálat, taposóaknák

Fiatalemberként a II. világháború idején munkaszolgálatra kényszerítették. Erről azt mondta, már igen fiatalon sok szörnyűséget látott, a munkaszolgálat alatt Sztálingrád közelében szedte fel bottal a taposóaknákat. Akiket előreküldtek, azokból 5-6 ember biztos nem jött vissza.

Mindene elveszett

Miután túlélte a világégést szerette volna továbbvinni édesapja birtokát, ám a kommunizmus közbeszólt: "Miután hazatértem,

édesapám gazdaságát igyekeztem rendbe hozni, ám az államosítás miatt 24 órán belül el kellett hagynom

azt az első nejemmel és az akkor másfél éves fiammal - mondta a lapnak.

Jóval fiatalabb nőt vett el feleségül

Második felesége elvesztése után került közelebb Antónia asszonyhoz, aki haláláig elválaszthatatlan társa lett a kertésznek a magán- és szakmai életében is, dacára annak, hogy akár a lánya is lehetett volna. Erről azt mondta: