Gyereket kínoztak meg betörők Tatán

Vágólapra másolva!
Négy éve betörtek egy tatai család házába. A rablók úgy akarták rávenni a szülőket arra, hogy elmondják, hol vannak az értékek, hogy az egyik gyereküket kínozták. Az ujját szurkálák késsel. Az öt betörőből négy máig ismeretlen. Az elfogott rablót ma, nem jogerősen, 12 év fegyházra ítélte a bíróság - írta közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

2017. március 27-én éjjel 2 órakor

egy férfi, és máig ismeretlenül maradt 4 társa, bement egy tatai családi házba.

Kivágták a szúnyoghálót, beégették az ablakot és befeszítették az ablakkeretet. A betörők sötét ruhát és símaszkot viseltek.

A férfit, a nőt és két gyereküket a hálószobában gyorskötözővel kötözték meg, majd amíg egyikük őrizte őket, a többiek értékek után kutattak a házban.

Az egyik betörő a nőtől céges papírokat és a pénzt követelt, miközben azzal fenyegette, hogy bántani fogja. Egy másik

ököllel ütötte a megkötözött férfit és azzal fenyegette, hogy megöli a gyerekeit,

miközben értékeket követelt tőle. Ugyanez a férfi

az egyik gyerek ujját késsel szurkálta, így akarta rávenni az apját az értékei átadására.

Végül a családot egy alagsori szobába zárták és leszedték az ajtó belső kilincsét, hogy ne tudjanak kimenni. Átkutatták a lakást, ahonnan ékszereket, forintot, eurót és angol fontot, valamint nagy értékű órákat vittek magukkal

több mint hétmillió forint értékben.

Az ékszerek és órák értéke 5 819 976 forint, a készpénzé pedig összesen 1 885 522 forint. A főügyész az elfogott férfit a vádiratban:

jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablással, két rendbeli, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével, két rendbeli, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértéssel vádolta meg.

Az ügyet egyesítették a Somogy Megyei Főügyészség vádirata alapján indult büntetőeljárással, amelyben a férfit több rendbeli betöréses lopással vádolták meg. Az egyesített ügyben ma hozott ítéletet a Tatabányai Törvényszék. A tatai rablás vonatkozásában a vádirattal megegyezően bűnösnek találták a férfit, az egyesített ügyben részben felmentő rendelkezést hoztak.

A férfit 12 év fegyházbüntetésre ítélték

és 10 évre eltiltották a közügyektől, valamint két évre eltiltották a vezetéstől. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, a férfi és védője pedig fellebbezett a döntés ellen.