Hétfőn kezdődött Szilágyi István fiának a tárgyalása. A férfi tavaly májusban meggyilkolta az ismert színész édesapját. Ha a bíróság bűnösnek találja, életfogytig tartó börtönre is számíthat – írja a Ripost. Azóta a férfi vallomást is tett.

Az 50 éves, egykor operatőrként dolgozó férfit vezetőszáron vitték a tárgyalóterembe.  

Mivel magas kockázatú rabnak tartják, nem vették le róla a vezetőszárat, 

de a kézi bilincset leveszik a bíró külön kérésére.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-énFotó: Koncz Márton - Origo

A lap úgy tudja, hogy Sz. Péter zárt tárgyalást kért, amit a bíró elutasított. Az ügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a férfit. 

A Bors azt írja, hogy a férfi azt vallotta, hogy először az apja támadt rá, majd egy rejtélyes ember ölte meg az apját. 

A férfi azt mondta, hogy az apja rontott rá először, de azt elismerte, hogy ezután valóban használt kalapácsot apja ellen.

Azonban azt tagadta, hogy ő ölte volna meg az apját, ugyanis a tragédiáért szerinte egy sötétben felbukkanó idegen felel, aki őt is leütötte. 

Áramcsapásszerű ütést éreztem a tarkómon ... fehér fényt láttam. Mikor magamhoz tértem az ágyon, rézsútosan keresztbe feküdtem az öregen 
- mesélte.

2020. május 3-án reggel, az akkor 49 éves férfi agyonverte 82 éves édesapját.

Helyszínelő a rendőrök a gyilkosság napjánFotó: Polyák Attila - Origo

Egy kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta és a mellkasát is megtaposta. Szilágyi István többszörös koponyatörést és sorozat-bordatörést szenvedett, a helyszínen meghalt.  Felesége, Humenyánszky Jolán a közeli boltba szaladt át, hogy segítséget kérjen. Pétert a holttest mellől vitték be a nyomozók, két nappal később letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték egy magánzárkába.

Humenyánszky Jolán szobrászművészFotó: Koncz Márton - Origo

Idén februárban meghalt a művész özvegye. Humenyánszky Jolán miatt akár enyhébb ítéletet is kaphatna a fia, ugyanis a bíróság egyetlen körülményt értékelhetett volna enyhítőként, mégpedig azt, ha a sértetti jogutód, vagyis a színész özvegye megbocsájtó levelet küld a bíróságnak.