Bíró elé áll az unokázós futár - videó

győri drogbanda
Az egyik házban 7 millió forint készpénzt is találtak a győri rendőrök.
Vágólapra másolva!
A vád szerint egy 26 éves fiatal összesen 5 idős nőtől, több mint 10 millió forint értékben vett át pénzt és ékszereket. Az ügyészség börtönbe küldené, vádat emeltek a nő ellen. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a csalásokat 2020 augusztusa és 2020 októbere között követte el, és a rokonai is segítettek neki. A módszer a klasszikus unokázós csalás volt. Valaki felhívta a kiszemelt áldozatot, majd azt mondta, hogy a rendőrségről telefonál, mert a vonal másik végén lévő fia vagy lánya balesetet okozott, amiben egy nyugdíjas is megsérült.

Azt is mondták, hogy csak 20 millió forint óvadék ellenében védekezhet szabadlábon.

A telefonáló csaló arra utasította az idős asszonyokat, hogy taxival menjenek a megadott címre, ahol fiatal nőnek adják át a pénzt vagy ékszert - írták az Origónak küldött közleményben.

A becsapott áldozatok összegyűjtötték az otthon tartott pénzüket és ékszereiket, és a megbeszélt időpontban átadták a pénzért érkező, 26 éves nőnek.

Öt 70 év feletti asszonyt csaptak be. A legidősebb sértett 91 éves volt, amikor felhívták az unokázós csalók, akik több mint 10 millió forint kárt okoztak.

Volt olyan nyugdíjas, aki a bűncselekményekben futárként részt vevő nőnek több mint 4 millió forint értékű ékszert adott át egy borítékban.

A BRFK Vagyonvédelmi Osztály unokázós nyomozócsoportjának kollégái rájöttek, hogy ki a futár, 2020 októberében elfogták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 26 éves nővel szemben ötrendbeli, üzletszerűen, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A korábban letartóztatott, most bűnügyi felügyelet alatt álló nővel szemben az ügyészség a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.