Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki november 25-én az interneten keresztül terjesztett hamis híreket a koronavírusról.

Az adott napon dél körül megjelent egy írás „A választás szabadsága" a férfi internetes oldalán, ami felkerült a róla elnevezett egyéb közösségi média oldalára is.

A cikkben értelmetlen intézkedésnek nevezte

  • a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot,
  • a kormányrendeleteket víruspropagandának titulálta,
  • illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte.

A kötelezően viselt szájmaszkokról azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelem szempontjából viszont semmit sem érnek.

Az ügyészek szerint hamis állításai a lakosságra megtévesztő hatással voltak, a védekezés irányítóival szemben sokakban bizalmatlanságot keltettek, ugyanis azt állította róluk, hogy tevékenységükkel részt vesznek a vírusbizniszben. A férfi el is érte vele a célját, ugyanis az internetes oldalán

sokan szóltak hozzá írásához az azt olvasók, a közösségi médiás oldalára is több száz komment érkezett, emellett több százan meg is osztották azt.

Az ügyészség rémhírterjesztés miatt emelt vádat ellene, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabástát javasolta vele szemben. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik - írja az Ügyészség oldala.