Rémhírterjesztés miatt vádat emeltek a vírustagadó vezér ellen

Oltástagadók tüntetése a Kossuth téren 2021.06.20. oltásellenes oltásellenes covid-19 koronavírus járvány fertőzés betegség korona vírus
Gődény György
Vágólapra másolva!
Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntettével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség Gődény Györgyöt, amiért a járvány elleni védekezés akadályozására alkalmas írást tett közzé internetes oldalán. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vírustagadó vezérre.
Vágólapra másolva!

Tavaly novemberben közölt, "A választás szabadsága" című eszmefuttatásában Gődény György

  • értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot,
  • a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta,
  • a védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte,
  • a kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség hétfői sajtóközleményében bejelentette, hogy a Nyíregyházi Járási Ügyészség a fenti okokat megjelölve, különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés bűntettével vádolja - meg nem nevezve - a vírustagadó vezetőt.

Mint írják, a vádlott szándékosan valótlan és megalapozatlan állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék, a védekezés irányítóival szemben bizalmatlanságot keltsenek, ugyanis az ő tevékenységüket vírusbizniszben való részvételnek minősítette. Az ügyészség szerint Gődény ezzel elérte a célját, ugyanis az internetes oldalán nagy számban szóltak hozzá írásához, és kommentálták azt.

"A bűncselekményért a törvény szerint 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre a vádlottat" - emelték ki közleményükben.

Vádat emeltek Gődény György ellen Fotó: Koncz Márton - Origo

Gődény György és vírustagadó csapata továbbra sem hagyja abba a hergelést. Vasárnap néhány tucat társával tüntetett a kormány járványügyi intézkedései miatt a Kossuth téren. Beszámolónkból kiderült, hogy az esemény teljes érdektelenségbe fulladt.