Gyurcsányék gyalázzák és csürhézik a fantasztikusan buzdító magyar szurkolókat

Magyarország - Franciaország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, F csoport, Puskás Aréna, Budapest, 2021.06.19.
A magyar szurkolók mindig megtöltik a Puskás Arénát
Vágólapra másolva!
Hiába emelte ki a teljes világsajtó a magyar szurkolók csodálatos buzdítását és a Puskás Aréna fantasztikus hangulatát, hiába okozott a labdarúgó-válogatott eufóriát az országnak, a hazai baloldalnak még ez is kevés volt. A TV2-től kirúgott, jelenleg a Gyurcsány-pártban posztolgató Vágó István gyűlölködő bejegyzésekben támadta a magyar tömeget, amire társai közül többen is vevők voltak. Csürhézés, gyalázkodás, szégyenkezés - volt itt minden, teljes döbbenet. 
Vágólapra másolva!

Bejárta a világot a hír, hogy a magyar szurkolók nem mindennapi módon buzdították a válogatottat a keddi és szombati Eb-mérkőzéseken a Puskás Arénában. A nemzetközi sajtó nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel, és a legtöbben kiemelték a stadionban és az azon kívül uralkodó fantasztikus atmoszférát.

Lehengerlő szurkolás, éltető kommentárok

"A hangulat és a légkör fantasztikus, a magyar szurkolók minden megnyert párbajt úgy ünnepelnek, mintha gólt szereztek volna!" (Record, magyar-portugál, június 15.)

"Magyarországon futballünnepet tartanak!" (Bild, magyar-portugál, június 15.)

"A 100 százalékig megtelt Puskás Arénában – a koronavírussal kapcsolatos aggodalmak ellenére – az F csoport nyitómeccsén kezdettől fogva a szurkolók voltak az igazi sztárok. Az ember szinte megfeledkezett arról, hogy egy stadionban milyen légkört és mekkora zajt teremthet több tízezer szurkoló. A magyar támadásokat, legyenek bármilyen jelentéktelenek és ártalmatlanok, a szurkolók kezdettől fogva üdvrivalgással és énekléssel kísérték." (Kronen Zeitung, magyar-portugál, június 15.)

"Fiola Attila vezető gólját olyan hangos gólöröm követte, amire nem volt példa 2020 márciusa óta, vagy talán azelőtt sem a futball történetében. (...) A magyarok gólját követő ünneplés a Puskás Arénában - az Euro 2020 egyetlen olyan helyszínén, ahol teljes telt házzal lehet játszani - kétségtelenül a torna eddigi egyik legjobb pillanata volt. (...) A levegő szikrázott az elektromosságtól a stadionban." (BBC, magyar- francia, június 19.)

"Újabb kiemelkedő teljesítmény Marco Rossi magyar válogatottjától - talán minden idők legjobb hangulatú futballmérkőzésén." (Andy Clark, uefa.com, magyar-francia, június 19.)

A magyar válogatott ünnepel a lefújást követően, és a szurkolókkal éneklik a himnuszt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ez csak néhány szemelvény a világsajtóból a magyar szurkolók csodálatos buzdításáról és a Puskás Aréna fantasztikus hangulatáról. (Tegnap este kiderült, hogy miután a francia csapat nehezen viselte a kudarcot, két játékosuk panaszkodni kezdett, az UEFA vizsgálatot indított, mert néhány szurkoló állítólag huhogott.) A nemzetközi média lelkesen számolt be szombaton és vasárnap arról, hogy a stadionban, és annak környékén magyarok tízezrei szívvel-lélekkel hajtották a magyar válogatottat az erősebb ellenfelek ellen a keddi és a szombati Eb-mérkőzéseken.

Gyalázkodás, csürhézés, döbbenet

Végül az ország legnagyobb büszkeségére a magyar csapatnak sikerült egy pontot elhoznia a világbajnok Franciaországtól, eufóriát kiváltva a magyar emberekből.

Ez sem volt azonban elég a hazai baloldalnak: a jól ismert szereplőik válogatott szidalmakkal kezdték el gyalázni a világszínvonalon buzdító magyar szurkolókat.

A TV2-től kirúgott, jelenleg a Demokratikus Koalíció színeiben posztolgató Vágó István több bejegyzésben is gúnyolódni próbált a magyar tömegen. A magát kvízmesternek hívató, bukott tévésnek az nem tetszett, hogy a mérkőzések előtt több mint tízezren vonultak a Puskás Arénához. Írásai alatt valósággal tobzódtak a gyűlölködő hozzászólások, amelyekben vállalhatatlan módon támadták a felvonuló magyarokat.

"Pokoli csürhe, csak szégyent hoznak erre a szegény országra" - írta még az MSZP-től is kirúgott egykori kommunikációs igazgató, Láng Balázs. Tőle egyébként nem szokatlanok az alpári stílusú üzenetek: korábban arról posztolt, hogy egyetért Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő patkányozásával, és a jobboldali újságírók férgek.

Forrás: Facebook

Csatlakozott a gyalázkodáshoz Gyurcsány Ferenc volt minisztere, Lamperth Mónika is, aki nemes egyszerűséggel azt írta, hogy elnézést kér a magyar szurkolók viselkedése miatt.

Forrás: Facebook

Domokos Ágnes óbudai DK-s képviselő is fontosnak tartotta, hogy megszólaljon. "Ez az egész "menetelés" félelmetes. Már csak náci zászlók "hiányoznak" onnan. Én speciel nem szeretem a focit. Szíve joga annak aki szereti, de ez egy csürhe" - fogalmazott a baloldali politikus, akinek megéri gyalázkodni, hiszen vagyonnyilatkozata szerint a képviselői juttatásán felül havi 271 ezer forintot vihet haza a DK asszisztenseként.

Forrás: Facebook

Divatból szurkolnak

Vágó Istvánnal és társaival ellentétben voltak olyan baloldali politikusok, akik más taktikát választottak, és inkább megpróbáltak idomulni a közhangulathoz.

Karácsony Gergely főpolgármester megválasztása előtt még stadionstoppal kampányolt, valamint többször is becsmérelte a magyar labdarúgást és a magyar labdarúgókat. Ehhez képest barátaival kilátogatott a Puskás Arénába a magyar-portugálra, amit közszemlére is tett közösségi oldalán. A közlekedési káoszt okozó baloldali városvezető természetesen népszerűségi okokból fotóztatta magát a stadionban, amit rengetegen szóvá tettek a kommentfelületen.

"Mostmár jó a stadion, amit annyira elleneztél? Miért nem otthon a kanapédról nézted, nehogy abba a közpénzből épült rettenetes stadionba berakd a lábad, te álszent" - Karácsony oldalát elárasztották az ilyen és ehhez hasonló hozzászólások. A politikus egyébként a franciák elleni döntetlen után is megpróbálta népszerűsíteni magát, de a legtöbben ezt sem vették jó néven. "Annyira hiteltelen vagy, hogy az felfoghatatlan!!! A foci ellen kampányolsz, a stadionok ellen, most meg meglovagolod a sikert majd pár nappal ezelőtt meg a stadionban ülsz!! Gratulálok!" - olvasható egy másik kommentelő markáns véleménye. Ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze a legerősebb szurkolói véleményeket.

Szintén nagyot változott Fekete-Győr Andrásnak a véleménye az elmúlt hetekben. A Momentum elnöke 2018-ban még arról beszélt, hogy egy percnél tovább képtelen nézni a magyar focit, és azért, mert magyar, nem kell kötelező jelleggel szeretnie a "szar" magyar focit. Ehhez képest az Európa-bajnokság kezdete előtt a magyar válogatott hivatalos mezében kijelentette, hogy szereti a magyar focit, szurkol a magyar foci sikereiért, és minden válogatott meccset néz.

Fekete-Győrt - Karácsony Gergelyhez hasonlóan - szintén kiosztották a magyar szurkolók, számon kérve rajta a "színjátékot".