Az emberek jogait az online térben is meg kell védeni, ehhez gyorsan kell lépni, és az Európai Uniónak példát kell mutatnia - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn az Országházban.

A miniszter a Párbeszéd Európa jövőjéről: egy digitális Európai Unió építése címmel megrendezett nemzetközi konferencián kiemelte:  mindent meg kell tenni azért, hogy az emberek biztonságosan használhassák az online teret.  Egyre többen ismerik fel, mennyire fontos a szabályozás és az, hogy az állampolgárok érdekeit megvédjék a digitális világban - fűzte hozzá.

A digitalizáció a teljes társadalmat érinti és korlátlan lehetőségeket kínál, de ezzel felelősség is jár - mondta a miniszterForrás: Facebook

Az Igazságügyi Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet által szervezett tanácskozáson Varga Judit hangsúlyozta: a digitalizáció a teljes társadalmat érinti, és korlátlan lehetőségeket kínál, de ezzel felelősség is jár.

Fontos, hogy Európában "saját kezünkbe vegyük a jövőnk alakítását, és olyan digitális jövőt biztosítsunk", amely az emberek javát szolgálja - fogalmazott.