54 új fertőzöttet regisztráltak keddre, és négyen haltak meg a betegségben. 281 beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

54 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 684 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - írja keddi közleményében a koronavirus.gov.hu. Meghalt 4 beteg, így a halálos áldozatok száma 29 963 főre emelkedett.

Egy nőt beoltani készülnek a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty vakcina második adagjával NagykállóbanForrás: MTI/Balázs Attila

Mint írják, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 735 937 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 41 784 főre csökkent. 281 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

– Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra, és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra – írják.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm-, és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható, egyes oltópontokon pedig Janssen és Moderna-oltás is elérhető.