Az előválasztás csupán egy színjáték, ahol szó sincs valódi demokráciáról

Vágólapra másolva!
Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az előválasztásról, az ellenzéki összefogásról, a legújabb eredményeikről.
Vágólapra másolva!

Az elemző beszélt az ellenzéki összefogás részeként szereplő Jobbikról, amelyik a kormánypártokkal közösen szavazta meg a pedofiltörvényt. Mint kifejtette, bár a többi ellenzéki párt ezt nehezményezte, de mindezek ellenére az összefogás megmarad, az abban szereplő pártok a választás napjáig megmaradnak együtt, ha törik, ha szakad. Azt nem lehet tudni, hogy mi fog történni a választást követő napon, erre még az ellenzék sem tud válaszolni. Most minden rosszat mondanak persze a Jobbikra, de ettől függetlenül az összefogás megmarad.

Ami az MSZP és jelöltjei körül kialakult konfliktusokat illeti, Erdélyi Rezső Krisztián kifejtette, határozott vélemény,v hogy Gyurcsány Ferenc, mára saját pártja, a DK megalakulásától kezdve azt a célt tűzte ki maga elé, hogy szétszedje a szocialistákat, ennek a „gyümölcse" most érik be, amikor egykori vezető szocialistákat hív vissza párjuk, akik a DK-ba mennek át. Ennek fényében az MSZP egy süllyedő hajóhoz hasonlítható, ha ez megtörténik, akkor Gyurcsány Ferenc, úgy tehet velük, mint a Liberálisokkal.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.