Bányai Gábor: Nem kérdés számomra, hogy Istennel kerültem kapcsolatba

Vágólapra másolva!
Bányai Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője összesen 111 napot töltött kórházban, miután elkapta a koronavírust. Február 24-én, Kiskunhalason került mélyaltatásban lélegeztetőgépre majd március 13-án átszállították a szegedi SZTE Szent Györgyi Albert Klinika Központba. A képviselőnek kétszer megállt a szíve, túlélését egy időben öt géppel segítették az orvosok és valódi csodának tartják, hogy sikerült leküzdenie a betegséget. Bányai Gábor - aki a Fidesz kihelyezett frakcióülésén is bejelentkezett online - most interjút adott a halasmedia.hu-nak.
Vágólapra másolva!

Bányai Gábor a halasmedia.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy nagyon örül az életének, még akkor is, ha járókeretre szorul és a lábait alig bírja mozgatni. Elmondta, hogy az izmai gyakorlatilag elsorvadtak és összesen 30 kilót fogyott, teste pedig tele van a szúrások helyével, valamint felfekvések is keletkeztek rajta.

"Sok-sok segítségre szorulok a napi teendőim elvégzésében, amelyben a felállás is nehézség, de élek. Hálával gondolok mindazokra, akik segítettek lélekben és fizikálisan. Elsősorban az orvosokra, az ápolókra. Büszke vagyok a családomra, a feleségemre, a gyermekeimre, az édesanyámra, akik, mint utólag megtudtam végig velem voltak. Azoknak is köszönettel tartozom, akik a távolból imáikkal vagy az életemért való aggódással kifejezték törődésüket. " - mondta a Fidesz országgyűlési képviselője.

- ezek az utolsó emlékei. A kórházba szállítását követő első hétben elkezdtek javulni az eredményei, azonban elkapott egy bakteriális fertőzést, ami újabb komplikációkat okozott, rövid időn belül pedig állapota kritikussá vált. Bányai Gábor kezeléséhez egy úgynevezett ECMO (műtüdő) berendezésre volt szükség, ezért a halasi járványkórházból Szegedre szállították.

Bányai Gábor azt is elmesélte, hogy a felépülésig hosszú út vezetett, hiszen kétszer is megállt a szíve, újra kellett őt éleszteni. Felmerült a tüdő transzplantáció eshetősége is, mivel az orvosok a CT vizsgálatok során azt látták, hogy a képviselő tüdeje elkocsonyásodott, alkalmatlan az önálló lélegzetvételre.

Bányai Gábor Forrás: Facebook / Bányai Gábor

A képviselő életében a fordulópont május közepén, Pünkösd idején következett be. Egy vizsgálati komplikáció miatt haladéktalanul le kellett kerülnie a műtüdőről, amire a szervezete nagyon jól reagált, és ezután következett a csoda, tisztulni kezdett a tüdeje, ami jelenleg olyan egészséges, mint korábban.

Teljesen viszont még nem gyógyult meg, a tervek szerint augusztus elejéig tart a rehabilitációs program. Bányai Gábor elmondta, hogy nagyon gyorsan regenerálódik, de a folyamat rendkívül küzdelmes.

Hozzátette, hogy a napi rutinok, a tisztálkodás, az étkezés mellett különböző terápiás, mozgásszervi javító tréningeken vesz részt, valamint pszichológus is segít abban, hogy fel tudja dolgozni a történteket.

Azzal kapcsolatban, hogy tervezi-e a visszatérést a politikába kifejtette, hogy első lépésben az egészsége a legfontosabb, de már szép lassan jön vissza az ereje és több csatornán is folyamatosan tájékozódik arról, hogy mi történt az elmúlt időszakban. Banyai Gábor elmondta, hogy szereti az embereket, megoldani az ügyeket, hiszen már 30 éve ezt teszi és számára ez egy életforma. "Amit a jó Isten sugallt nekem, azt én komolyan veszem, és megtöbbszörözte az erőmet. Hiszem és tudom, hogy még sok dolgom van" - mondta a politikus.

Arról, hogy volt-e halálközeli élménye, ezt mondta: