Egy budapesti férfi részegen szállt fel az egyik villamosra, ahol üvöltözött, csapkodott és rátámadt egy utasra. Megrángatta. A villamos vezetője leszállíttatta. A férfi felszállt a következőre, ahol 3 férfiba kötött bele.

A vád szerint 2019 novemberében egy férfi részegen szállt fel egy villamosra a XI. kerületben. Kiabálni és káromkodni kezdett, a tenyerével ütötte az ablakot és megrángatta az egyik utast a vállánál fogva. A villamosvezető leszállíttatta, mire a férfi szidni kezdte és meglökte, de engedelmeskedett. Ugyanakkor a megállóban is dühöngött, megpróbálta szétfeszíteni az ajtót, verte az üveget, belerúgott az egyik oszlopba és egy alkoholos üveget bedobott a villamos ablakán.

Képünk illusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

A férfi felszállt a következő villamosra, ahol 3 férfival veszett össze. Üvegeket dobált feléjük és kiabált velük. Később leszállt, de a megállóban kiabálva megütötte az üvegfalat, ököllel ütötte a villamos oldalát és a vezetőfülke ablakát. A gyalogosokba is belekötött, feléjük ütött.Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdasággal, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszakkal és súlyos testi sértéssel vádolja a férfit. Az ügy tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.