A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt annak a csongrádi nőnek az ügyében, akit a Szegedi Törvényszék - gondatlanságból elkövetett emberölés és kábítószerrel visszaélés miatt - 2 év fogházbüntetésre ítélt.

2018. január 18-án egy nő az élettársával bérelt szobát egy Csongrád-Csanád megyei szállodában, ahová amfetamin-tartalmú drogot vittek magukkal.

Amíg a szobában voltak, a nő figyelmetlenségből olyan helyen hagyta a drogot, hogy a gyereke szervezetébe került.

A babát az ágyon lévő nagypárnák közé fektették, ahol a drog hatása alatt álló gyerek arccal az ágyneműbe fordult, így a fulladás és a drogmérgezés együtt okozta a lány halálát.

A Szegedi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a nő besimerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet az elsőfokú bíróság elfogadott.

A nőt ekkor 2 év fogházra ítélték. Az elsőfokú ítélet ellen a nő és ügyvédje a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint a büntetett előéletű nővel szemben az elsőfokú bíróság arányos büntetést szabott ki, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását javasolta.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt. A nő élettársának a büntetőjogi felelősségét külön büntetőeljárásban vizsgálják.