Magyarország, a magyar gazdaság a vírus után erősebb lesz, mint a vírus előtt volt - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a Facebookon.

Menczer Tamás a közösségi oldalán megosztott videóban jelezte: a sikeres oltási programnak köszönhetően az elsők között indíthatjuk újra a gazdaságot, és versenyben vagyunk a beruházásokért. 

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.Forrás: FACEBOOK/MENCZER TAMÁS

Ebben a versenyben is gyorsnak és mozgékonynak kell lenni, ahogy gyorsnak és mozgékonynak kellett lenni a vakcinák beszerzésénél is. A vírus után a világgazdaság átrendeződik, a beruházások, amelyekért versenyben van Magyarország munkahelyeket és gazdasági növekedést is jelentenek - mondta az államtitkár, aki hozátette:
A gazdasági növekedés azt jelenti, hogy az idősek visszakaphatják a 13. havi nyugdíj következő részét, a fiatalok adómentességet kaphatnak, a gyermeket nevelő családok pedig visszakaphatják a befizetett adójukat.