Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt indult eljárás a Miskolci Törvényszéken azzal a férfivel szemben, aki életveszélyesen megfenyegette a képviselő testület tagjait egy borsodi településen.

Egy férfi tavaly szeptemberben 50 ezer forint rendkívüli segélyt akart igényelni egy borsodi település önkormányzatától. A pénz megszerzése érdekében felszólította a képviselő testület egyik tagját, hogy "intézkedjen, mert különben ő fog intézkedni". Mivel nem kapott támogatást, néhány nappal később bement a községházára, ahol az alpolgármesternek is elmondta, hogy segélyre lenne szüksége.

Mivel ezúttal sem kapott pénz, előkapott egy csavarhúzót és életveszélyesen megfenyegette a képviselőt.

Forrás: Police.hu

Azt mondta, ha nem kapja meg a segélyt, a polgármester és a képviselő testület tagjainak is keresztül szúrja majd a torkát.

A támadóval szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt indult eljárás, amiért akár 8 évre is börtönbe kerülhet, ha elítélik. A Miskolci Törvényszék június 9-ei határozatával fenntartotta a férfi letartóztatását, mert úgy találták, ha szabadlábon védekezhetne, elszökhetne vagy elrejtőzhetne a hatóság elől és arra is van esély, hogy újabb bűncselekményt követne el.