A világ legjobbjai lettek az ELTE joghallgatói

ELTE jogi kara ÉPÜLET erkély ételfotó Európa zászló fekete zászló FOTÓ FOTÓTÉMA gyászlobogó magyar zászló oktatási létesítmény SZIMBÓLUM zászló Budapest, 2014. június 28.
Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karának épülete a főváros V.
Budapest, 2014. június 28. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karának épülete a főváros V. kerületében, az Egyetem tér 1-3-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar maga mögé utasította többek között az Oxfordi Egyetem és a King's College diákjait a versenyjogi perbeszédversenyen. 
Vágólapra másolva!

A világ legrangosabb versenyén induló magyar csapat tagjai Cserép Andor, Csillik Kristóf, Schultz Balázs Dániel és Teleki Lóránt joghallgatók voltak.

A joghallgatók a 43 résztvevő csapat közül

maguk mögé utasították többek között az Oxfordi Egyetem és a King's College versenyzőit,

a döntőben pedig a korábbi bajnok National University of Singapore-t győzték le a Herbert Smith Freehills Competition Moot versenyjogi perbeszédversenyen - írták a közleményben.

A verseny az Apple és a Spotify folyamatban lévő jogvitáján alapult, amit most is vizsgál többek között az Európai Bizottság. Az ELTE csapata mind az Apple, mind a Spotify álláspontját sikerrel védte meg a világ legnevesebb versenyjogászait felvonultató bírói panelek előtt.

A magyar joghallgatók ezzel

a korábbi nemzetközi jogi tárgyú világbajnoki, illetve Európa-bajnoki címek után a versenyjog területén is a világ csúcsára értek.

Felkészítésükben Papp Mónika, az ELTE ÁJK adjunktusa és Bassola Bálint versenyjogi szakjogász vettek részt. A hallgatók felkészítését az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés minőségének javítását szolgáló pályázata támogatta.