Karácsony Gergelyt szidják a dugóban ülő autósok - videó

dugó, Hegyalja út, káosz, torlódás, közlekedés, budapest, 2021. június 21.
Vágólapra másolva!
Katasztrófa! Istentelen rossz! Át kellett volna gondolni! Egy elmebeteg, aki három sávból egyet hagy meg az autósoknak - így reagáltak a Hír TV által megszólított autósok a fővárosi dugó közepén araszolva - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely főpolgármester már a 2019-es választási kampányában arról beszélt, hogy ki kell szorítani Budapestről az autósokat. Az autó helyett alternatív közlekedési eszközöket vizionáló terv gyatra megvalósítása a koronavírus-járvány közepén öltött formát, amikor a főpolgármester a veszélyhelyzeti felhatalmazást kihasználva egy személyben hozott döntést ezekben a kérdésekben is.

Karácsony Gergely döntése alapján

2020 áprilisában a belváros egyik legforgalmasabb útszakaszára, a Nagykörútra festettek fel biciklisávot, ezt 2020 nyarán az utcák egyirányúsítása követte, később pedig önkényesen vezetett be átfogó sebességkorlátozásokat az egész városban.

A mára kialakult közlekedési káoszt az is tetézi, hogy a fővárosban egyszerre három beruházás építési munkálatai kezdődnek meg: a Blaha Lujza téren, a pesti rakparton, és felújítás miatt lezárták a Lánchidat is. Az építkezések és a fővárosi önkormányzat korábbi sebesség- és forgalomkorlátozó intézkedései miatt szinte lehetetlen autóval közlekedni Budapesten.

Egy másik videó tanulsága szerint az ezzel járó kellemetlenségeket az autósok egyértelműen Karácsony Gergely számlájára írják - írja a lap.