Megtéveszthette a pszichológust V. Dániel, aki a hétvégén megölt egy fiatal párt Szegeden, majd magával is végzett. A férfi reménytelenül szerelmes volt a lányba, az önértékelése akkor sérülhetett, amikor rádöbbent, hogy nem kaphatja Zoét.

Megtéveszthette a pszichológust a szegedi kettősgyilkosság elkövetője, V. Dániel így juthatott fegyvertartási engedélyhez - írja a Blikk

– A vizsga elején van a lövészet, aki ezen túljut, az mehet elméletből vizsgázni. Az írásbeli tesztet legalább 80 százalékosra kell teljesíteni, aztán tételhúzós szóbeli vizsga következik. A vizsgázó elé tesznek tizenöt állatfotót, amiket fel kell ismerni - mondta a lapnak Ferencz Gábor, a Gepárd Lőtér vezetője.

V. Attila a gyilkosság után Szanazugra ment, ahol magával is végzettForrás: police.hu

A vadászengedéllyel is rendelkező férfi azt is hozzátette, hogy a vadászjegy kiváltása után a háziorvos utal be egy klinikai szakpszichológushoz egy több órás vizsgálatra. A tesztkérdések mellett külön beszélgetés is van az orvossal, és összesen két pszichológiai vizsgálaton is át kell esni.

A cikkben arra is emlékeztetnek, hogy 2018 év végéig csaknem 300 ezer érvényes fegyvertartási engedély volt az országban, az idehaza legálisan tartott lőfegyvereknek pedig több mint 80 százaléka vadászpuska.

Sérülhetett az önértékelése

Mint kiderült, V. Attila reménytelenül szerelmes volt Zoéba, akivel az egyetemen ismerkedtek meg. A férfi később ugyanabban a házban bérelt lakást, ahol a fital lány a barátjával élt. A gyógyszerészként dolgozó férfi szombat este berontott a fiatalokhoz, egy vadászpuskával agyonlőtte a férfit. Zoé megpróbálta Attilát jobb belátásra bírni, de a gyilkos őt is meglőtte, és miközben a lány a haláltusáját vívta, megerőszakolta.

Ezt követően Attila autóba ült és Szanazugra hajtott, ahol magával is végzett.

A Blikknek Makai Gábor, klinikai szakpszichológus azt mondta, hogy a férfi önértékelése akkor sérülhetett, amikor rádöbbent, hogy nem kaphatja meg a szerelmét, akire ő az élete értelmeként tekintett. Ekkor vehette a fejébe, hogy bármi áron megszerzi magának.

– Ez az érzés sokszor át tud fordulni rombolásba, ebben az esetben pedig gyilkosságba. „Ha az enyém nem lehet, ne legyen másé sem" – magyarázta a szakember.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123
ingyenes lelkielsősegély-számot!