A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki ellen, aki egy járműszerelvénnyel úgy hajtott át egy vasúti átjárón, hogy a biztosító csapórudat letörte.

Március 22-én reggel 6-kor a román férfi a főnöke járműszerelvénnyel közlekedett a 42-es számú főúton Földes felől Báránd irányába. 60-65 km/h sebességgel. A borult idő nem befolyásolta őt különösebben a vezetésben.

A főúton haladva, a vasúti átjáróhoz érkezve nem vette észre, hogy a fénysorompó már hosszabb ideje villogó piros jelzést ad, és az egyik csapórúd is mozog, ezért áthajtott a kereszteződésen, ekkor a vontató jobb oldali részével nekiütközött a csapórúdnak, ami letört.

A férfi nem állt meg, elhajtott a helyszínről anélkül, hogy a történtekről értesítette volna a rendőröket.

Az eset során senki nem sérült meg, dea sofőr szabályszegésével veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát, mivel az átjáró részben biztosítatlan maradt.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai nyomoztak az ügyben. A Debreceni Járási Ügyészség a férfi ellen közbiztonság veszélyeztetése miatt emelt vádat,  és pénzbüntetés, illetve vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta.