Nemzeti színűek lesznek a magyar stadionok a német-magyar meccs alatt

Vágólapra másolva!
A szurkolók felhívásának eleget téve a német-magyar Eb-meccs alatt magyar nemzeti színekbe borul a Groupama Aréna – jelentette be közösségi oldalán Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. Röviddel a Facebook-bejegyzés megjelenése után az MTK, a Haladás, a DVTK, a Győr és a DVSC is jelezte, hogy csatlakozik a felhíváshoz. A kezdeményezéshez csatlakozott az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter is, aki közölte az Origóval, hogy az Operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar-német meccs alatt. Az ügy előzménye, hogy a baloldali müncheni városvezetés a pedofilellenes törvény elleni tiltakozásul szivárványra festette volna a müncheni stadiont.
Vágólapra másolva!

„Az elmúlt napokban mind a nemzetközi, mind a hazai sajtóban rengeteg provokatív hírt olvashattunk az Allianz Aréna szivárványszínbe borításával kapcsolatban, míg nemzeti csapatunk sorsdöntő mérkőzését vívja a stadionban a német válogatott ellen" – írta a Green Monsters szurkolói csoport a Facebookon.

Kubatov Gábor hamar reagált a felhívásra, hivatalos Facebook-oldalán megosztotta a szurkolók bejegyzését, s ennyit írt mellé: „Természetes. A haza minden előtt". Később megerősítette, valóban nemzeti színű díszkivilágítást kap a csoportmeccs idejére az aréna, és más klubelnököket is ugyanerre kért.

Kubatov Gábor mindenkit arra kért, csatlakozzon a Fradi kezdeményezéséhez Forrás: Origo

A zöld-fehérek klubvezetője kedd délutáni Facebook-posztjában arra kérte a többi hazai klubvezetőt, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

„Fessünk holnap este piros-fehér-zöldre minden stadiont!"

– írta Kubatov Gábor.

Ők is csatlakoztak

Az FTC elnökének felhívására már öt másik magyar labdarúgó klub is reagált.

„Gyönyörű ugyan a kék-fehér, de a legszebb a piros-fehér-zöld! Holnap este piros-fehér-zöldre (fény)festjük az Új Hidegkuti Nándor Stadiont! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" – írta Kubatov Gábor posztjához az MTK nevében Deutsch Tamás. A hozzászólás azóta több száz kedvelést kapott.
Debrecen is csatlakozott

Ráadásul nem csak Budapesten fénylenek majd fel a nemzeti színek. A Debreceni VSC közösségi oldalán jelentette be, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez:

„Holnap este ismét piros-fehér-zöldben pompázik a Nagyerdei Stadion! Németország-Magyarország, 21 óra! Hajrá, magyarok!" – közölte bejegyzésében a klub.

A Haladás is jelezte, hogy a stadionja szerda este nemzeti színekben pompázik majd.

A magyar labdarúgás minden szereplője büszke lehet a válogatott teljesítményére, és ezen alapuló bizakodással várjuk a müncheni mérkőzést - mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - Az élet sok más területéhez hasonlóan az összefogás viheti előre a labdarúgást is, ezért a DVTK is csatlakozik a kedden indult kezdeményezéshez, és a válogatott tiszteletére szerda este piros-fehér-zöld színekben pompázik a DVTK Stadion. Sorakozzunk fel egy emberként a nemzeti csapat mögött, szurkoljunk együtt! Hajrá, magyarok!

Hajrá Magyarok❗️ Ma este Győrben nemzeti színű lesz az Audi Aréna, a Jedlik híd és a Richter Terem❗️ – írta közösségi oldalán Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

Csatlakozott az Operaház is

Az Operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar-német meccs alatt – közölte az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter az Origóval. Jelentem, hogy az Opera új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színekkel világítja ki magát szerda este. A Mozdonycsarnok 327-es gőzösének „arcát" kipingáltuk, de a parkban álló fénykémény lesz igazán feltűnő a szerdai éjszakában.

Hajrá, magyarok! – üzeni a leghangosabb szurkoló, az Opera! – írta Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az Origónak.

Münchennek nem tetszik a pedofilok elleni fellépés

A mostani ügy hátterében az áll, hogy korábban a müncheni városvezetés azt szerette volna elérni, hogy a magyar pedofilellenes törvény elleni tiltakozásul fessék szivárványszínűre az Allianz Arénát a német-magyar meccs idejére. Később úgy döntött az UEFA, hogy nem lesz szivárványos szín.

Dieter Reiter polgármester később szégyenteljesnek nevezte az UEFA döntését, miszerint a városi stadion nem kaphat megvilágosítást a magyar válogatott elleni meccs idejére. Reiter a sajtótájékoztatóján a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB) is bírálta, amiért nem akarta befolyásolni az UEFA-t.

A főpolgármester szerint nem ignorálhatják az UEFA döntését, mert a stadion nem a város tulajdonában áll, viszont ennek ellenére szeretnének erős jelzést küldeni Magyarországra és a világnak. Ezért szivárványos zászlókat tűznek a városházára és az Olimpiatoronyra, valamint a stadion közvetlen közelében álló szélturbinát is feldíszítik, hogy így tiltakozzanak a pedofilellenes törvény miatt.