Piros-fehér zöldbe öltözik a Városháza kedd estétől csütörtök reggelig - jelentette be Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester a Facebookon.

A polgármester ma már képet is posztolt a nemzeti színekben pompázó hivatalról.

Az MTI-ben kiadott fotókból az is kiderül, hogy Loránt Katalin Brigitta, a Méhkas Dia Project alkotója dolgozott a megvalósításon. A képekre kattintva galéria nyílik!

Nemzeti színű fényfestés a székesfehérvári városházán a Németország-Magyarország mérkőzés előestéjén 2021. június 22-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Münchenben lép pályára Németország ellenForrás: MTI/Vasvári Tamás

A stadionoknál is ez a cél

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke arra kéri a többi klubvezetőt, hogy csatlakozzanak a Fradi szurkolóinak kezdeményezéséhez, és a Groupama Arénához hasonlóan a többi stadiont is piros-fehér-zöld színben világítsák ki. Az MTK és a Debrecen már csatlakozott, és az Operaház is jelezte, hogy nemzeti színű világítással készülnek. A Fradi-szurkolók ötlete válasz a müncheni polgármester és több német politikus provokációjára, akik szivárványszínű kivilágítással akartak tiltakozni a magyar pedofilellenes törvény miatt.