Schiffer András, az LMP alapítója közösségi oldalán élesen bírálta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, aki a magyar pedofilellenes törvényt szégyenletesnek nevezte (erre reagálva Orbán Viktor miniszterelnök pontról pontra megmutatta, miért Von der Leyen nyilatkozata szégyenletes). Schiffer szerint Brüsszel és a német kormánypártok "keblükre ölelték" a homoszexualitást üldöző, embereket tönkretevő posztkommunistákat. Ezzel szemben ma Magyarországon a büntetőjog nem üldözi és nem diszkriminálja a homoszexualitást - írta az LMP volt elnöke.

Von Der Leyen uniós bizottsági elnök közleménye (...)  tényleg több a soknál - írta közösségi oldalán Schiffer András. 

Schiffer AndrásForrás: MTI/FaH//FaH/Daniel Kasap

Az LMP volt frakcióvezetője, jelenleg ügyvéd, aki egyébként bírálta a múlt héten elfogadott törvényt, azt írta: a derék, "alapvető értékekben" kompromisszumot nem ismerő német kormánypártok '89-'90-ben keblükre ölelték és rögtön az európai szalonokba vezették azokat a magyar posztkommunista vezetőket (és pártjukat), akiknek egyeduralma alatt a titkosszolgálat homoszexualitással zsarolt, tett tönkre embereket, homoszexuális kapcsolat miatt meghurcoltak embereket, homoszexuális egyesületet alapítani, felvonulást tartani nem lehetett. 

Azt is kifejti, hogy a kilencvenes években Brüsszel "úgy juttatta el Magyarországot a csatlakozás kapujáig, hogy a magyar büntetőjog még diszkriminálta a homoszexuálisokat". 

Ma Magyarországon a büntetőjog nem üldözi és nem diszkriminálja a homoszexualitást, lehet homoszexuális egyesületet alapítani, felvonulást szervezni, a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény továbbra is hatályban van – írta Schiffer András.