Schiffer András: Von der Leyen közleménye több a soknál

Schiffer András Zágráb, 2015. január 13.
Goran Cmrecki, a horvát zöld párt (ORaH) alelnöke, Vlasta Toth, az ORaH igazgatótanácsának tagja és Schiffer András, az LMP társelnöke (b-j) sajtóértekezletet tart Zágrábban 2015. január 15-én.   (MTI/HINA/ Daniel
Zágráb, 2015. január 13. Goran Cmrecki, a horvát zöld párt (ORaH) alelnöke, Vlasta Toth, az ORaH igazgatótanácsának tagja és Schiffer András, az LMP társelnöke (b-j) sajtóértekezletet tart Zágrábban 2015. január 15-én. (MTI/HINA/ Daniel Kasap)
Vágólapra másolva!
Schiffer András, az LMP alapítója közösségi oldalán élesen bírálta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, aki a magyar pedofilellenes törvényt szégyenletesnek nevezte (erre reagálva Orbán Viktor miniszterelnök pontról pontra megmutatta, miért Von der Leyen nyilatkozata szégyenletes). Schiffer szerint Brüsszel és a német kormánypártok "keblükre ölelték" a homoszexualitást üldöző, embereket tönkretevő posztkommunistákat. Ezzel szemben ma Magyarországon a büntetőjog nem üldözi és nem diszkriminálja a homoszexualitást - írta az LMP volt elnöke.
Vágólapra másolva!

- írta közösségi oldalán Schiffer András.

Schiffer András Forrás: MTI/FaH//FaH/Daniel Kasap

Az LMP volt frakcióvezetője, jelenleg ügyvéd, aki egyébként bírálta a múlt héten elfogadott törvényt, azt írta:

Azt is kifejti, hogy a kilencvenes években Brüsszel "úgy juttatta el Magyarországot a csatlakozás kapujáig, hogy a magyar büntetőjog még diszkriminálta a homoszexuálisokat".

– írta Schiffer András.