Szijjártó Péter: Bravó, fradisták! Hajrá, magyarok!

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter is támogatja Kubatov Gábornak, az FTC elnökének azon kezdeményezését, hogy a szerdai német-magyar meccs ideje alatt legyenek nemzeti színnel megvilágítva a hazai stadionok.
Vágólapra másolva!

Ez az! Bravó, fradisták! Hajrá, magyarok! – így reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kubatov Gábor javaslatára.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szurkolók felhívásának eleget téve a német–magyar Eb-meccs alatt magyar nemzeti színekbe borul a Groupama Aréna – jelentette be közösségi oldalán Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. Röviddel a Facebook-bejegyzés megjelenése után az MTK, a Haladás, a DVTK, a Győr és a DVSC is jelezte, hogy csatlakozik a felhíváshoz.

A kezdeményezéshez csatlakozott az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter is, aki közölte az Origóval, hogy az Operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar-német meccs alatt. Az ügy előzménye, hogy a baloldali müncheni városvezetés a pedofilellenes törvény elleni tiltakozásul szivárványra festette volna a müncheni stadiont.