Szijjártó Péter: Példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál

Vágólapra másolva!
Példátlannak nevezte a külgazdasági és külügyminiszter, hogy a bajor hatóságok nem engedélyezik magyar konzulok jelenlétét a müncheni arénánál, ahol szerda este a Németország-Magyarország labdarúgó-mérkőzést rendezik.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter szerda délutáni, a Facebook-oldalán közzétett videójában azt kérte a magyar szurkolóktól, hogy ne üljenek fel az esetleges provokációknak. Kiemelte: a konzuloknak az a munkájuk, hogy szükség esetén megadják a segítséget a külföldön tartózkodó állampolgároknak. Elmondta: a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerda esti mérkőzésével kapcsolatban folyamatos tájékoztatásra utasította a müncheni főkonzulátus munkatársait.

A miniszter felhívta a magyar állampolgárok figyelmét, hogy akinek konzuli segítségre van szüksége, hívja a müncheni magyar főkonzulátus folyamatosan élő, ügyeleti telefonszámát, amely megtalálható a munchen.mfa.gov.hu oldalon.

Elmondta:

- ismertette Szijjártó Péter. A miniszter közölte azt is: a bajor hatóságok értesítése szerint tűzvédelmi okból nem fogják engedélyezni a nem impregnált molinók bevitelét a stadionba. A bajor hatóságok azt is tudatták, hogy az arénához való vonulást sem engedélyezik. Szijjártó Péter azt is elmondta:

vannak információik arról, hogy a mérkőzés során esetleg provokációk történhetnek.

A miniszter arra kérte a magyar szurkolókat, hogy ezeknek ne üljenek fel. Szijjártó Péter videója végén mindenkinek jó szurkolást és magyar győzelmet kívánt.