Teljes őrület: Egy német portál szivárványos karszalagban ábrázolja Puskás Ferencet

Vágólapra másolva!
Döbbenetes szintre jutott a magyar pedofilellenes törvény ellen harcolók lobbija Németországban: egy ismert német napilap, a TAZ szivárványos karszalaggal ábrázolta Puskás Ferencet a szerda esti magyar-német Eb-mérkőzés felvezetőjében. A nehezen értelmezhető lépés arra vezethető vissza, hogy a magyar parlament a napokban elfogadta a gyermekek védelmét biztosító törvényt. 
Vágólapra másolva!

"Az UEFA nem akarta, hogy színes kivilágítást kapjon a müncheni stadion. Ehelyett most egy megahullámot kap a nyitottság a sportban" - így vezette fel a német TAZ az este kilenc órakor kezdődő Magyarország-Németország Európa-bajnoki mérkőzést.

Mint ismert, az Európai Labdarúgó-szövetség a meleglobbi és baloldali német politikusok erőteljesen összehangolt nyomulása ellenére tegnap úgy döntött, nem engedélyezi, hogy a meccs idején szivárványszíneket kapjon az Allianz Aréna.

Ez haragot váltott ki a érintettekből, amihez természetesen igazodott a helyi sajtó egy része is. A TAZ-nál ez úgy csapódott le, hogy a rövid felvezetőhöz mellékelt fotón bosszúból szivárványos karszalaggal ábrázolták a futballtörténelem egyik legjobb, ha nem a legjobb játékosát, Puskás Ferencet. Úgy látszik, ezeknek a köröknek

már a történelemhamisítás is belefér, arról nem is beszélve, hogy céljaik érdekében még a 15 éve meghalt magyar legendát is képesek voltak kifigurázni.

Puskás Ferenc jobboldalt látható Forrás: Facebook/TAZ

A 300 ezer követővel rendelkező TAZ "független napilapnak" aposztrofálja magát Facebook-oldalán. Ugyanakkor később az is írják, hogy baloldali csoportok alapították meg az újságot 1978-ban.

Az elmúlt években soha nem látott nyomulásba kezdett a német meleglobbi és a pedofilok iránti érzékenyítés. Korábban még Angela Merkel német kancellár is éles bírálatokat kapott ezektől a csoportosulásoktól, amiért nem támogatta az azonos neműek házasságát.

Mivel Magyarország továbbra is elutasítja a meleglobbi nyomásgyakorlását, valamint a magyar parlament a napokban elfogadta a gyermekek védelmét biztosító pedofilellenes törvényt, így várható volt, hogy ezek az érdekcsoportok támadást fognak intézni. Ez a múlt héten vette kezdetét, amikor is a magyar pedofiltörvényt bírálók szinte minden fórumon azt kezdték el követelni, hogy a német-magyar mérkőzés alatt fessék szivárványszínűre az Allianz Arénát. Ahogy fentebb említésre került, az európai szövetség elutasította a "kérelmet", ami elkeseredett, dühös reakciókat váltott ki az érintettekből.

Válaszul több magyar labdarúgóklub is bejelentette, hogy a mérkőzés napján piros-fehér-zöld kivilágítást kapnak a stadionok.

A németeknél egyébként divatos a politikát "vegyíteni" a sporttal: a nemzeti tizenegy tagjai korábban lelkesen mutatták be a Hitler-köszöntést a mérkőzések előtt. A magyar válogatott azonban azokban az időkben sem kívánt részt venni a politikai demonstrációban.