Szijjártó Péter: Szokatlanul és megdöbbentően ellenséges volt a bajor hatóságok eljárása - videó

Németország - Magyarország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, F csoport, Allianz Arena, München, 2021.06.23.
MUNICH, GERMANY - JUNE 23: A general view inside the stadium as police take their positions during the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between Germany and Hungary at Allianz Arena on June 23, 2021 in Munich, Germany. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Tizennyolc magyar futballszurkolóból tizenhatot elengedett már a német rendőrség - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Debrecen TV-nek nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

Szerdán a németek ellen győzelemmel felérő döntetlent ért el a magyar labdarúgó válogatott.

- mondta Szijjártó Péter.

Az pedig, amilyen hangulatot próbáltak gerjeszteni a meccs körül, azok szégyene, akik megpróbálták egy aljas politikai játszmába és egy hazugsághadjáratba belerángatni a mérkőzést, a sportolókat és a nézőket - fogalmazott. Szijjártó Péter szerint

akik kint voltak szurkolni Münchenben, mindannyian érezhették a folyamatos provokációkat, azt a bánásmódot, ami a korrektségtől viszonylag messze van.

Ezek közt említette azt, amikor a magyar szurkolótábor elé kommandósok vonulnak fel, vagy amikor órákra megállították magyar szurkolók buszát az odaúton, illetve azt is, hogy a konzulok nem lehettek jelen. Hangsúlyozta:

szokatlanul és megdöbbentően ellenséges, inkorrekt hozzáállást tapasztaltak a bajor hatóságok részéről.

Gátlástalan és aljas politikai körítést vittek a meccs köré azok, akik sokszínűségről, elfogadásról, demokráciáról liberális értékrendről beszélnek - jelentette ki.