A tavaly brutális kegyetlenséggel agyonvert Szilágyi István sógornője biztos benne, hogy a színész fia a gyilkos. Nem hiszi el, amivel Péter védekezett a bíróságon, vagyis hogy egy idegen ölte meg az apját, aki a házban bujkált – írja a Blikk. A férfit apja holtteste mellől vitték el a rendőrök tavaly tavasszal. 

Humenyánszky Sarolta, Szilágyi István sógornője nem érti, hogy a színész fia miért azzal védekezett a bíróságon,

hogy egy idegen gyilkolta meg a leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert színészt.

Pontosan tudom, hogy Péter ölte meg az apját. Jolika szegény mindent elmondott nekem, hiszen a támadás elejét ő maga is végignézte, látta, hogy Peti üti az apját, aztán elszaladt segítségért – mondta a Blikknek az asszony, majd hozzátette, szereti, mivel a rokona, és hozzá bármikor mehet, ha valaha kiszabadul, azt viszont nem tudja felfogni, miért talál ki hazugságokat. Az asszony azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy olyan nagy volt a trauma, hogy emiatt nem emlékszik semmire.

Szilágyi IstvánForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem értem az egészet. Néztem Petit a tévében, nagyon le van fogyva, szinte csont és bőr, és a hangja... Olyan lassan beszélt, mintha minden szavát átgondolná, védi az életét, nem akar rosszat mondani

– tette hozzá az asszony, aki mindenképp meg akarja tudni a férfitól, miért tett ilyet. Azt mondta, amíg ezt nem tudja, megnyugodni sem tud.

A gyilkosság helyszíneFotó: Polyák Attila - Origo

Ahogy azt korábban megírtuk, Szilágyi Istvánt 2020 május 3-án reggel halálra verte a fia ököllel és kalapáccsal. A színész felesége az egyik közeli boltba rohant át segítségért, onnan hívták a rendőrséget. Az akkor 49 éves, egykor operatőrként dolgozó Péter az apja holtteste mellett volt, amikor elfogták.

A hétfői tárgyaláson a férfi nem vallotta be a gyilkosságot, sőt, azt állította, hogy az apja támadt rá, neki pedig védekeznie kellett, ezért ütötte meg egy kalapáccsal. Azt is mondta, hogy valaki bujkált a házban, és az ölte meg Szilágyi Istvánt.