Karácsony Gergely most a gyermekek védelmét akadályozná Brüsszel parancsára

A Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Iskola Intézet létrejöttét támogatva gondozza a jövőben Heller Ágnes és Fehér Ferenc hagyatékát - a kezdeményezésről Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-hely
A Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Iskola Intézet létrejöttét támogatva gondozza a jövőben Heller Ágnes és Fehér Ferenc hagyatékát - a kezdeményezésről Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes tart sajtótájékoztatót. 2020.07.21. Fotó: Horváth Péter Gyula
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc jelöltje, Karácsony Gergely megint Brüsszel mellé állt, most a pedofilok elleni szigorúbb fellépést, valamint a gyermekek védelmét biztosító törvény ügyében. A parlament által elfogadott jogszabály biztosítja, hogy ne legyen menekvés a pedofil bűnelkövetőknek és azt is, hogy a gyerekeket megvédjék a nem kívánt szexuális hatásoktól. A törvény a gyerekeket és a szülőket védi. Brüsszel Soros álciviljeinek követelésére azonnal támadást indított - a magyarországi baloldal pedig megint Brüsszel mellé állt.
Vágólapra másolva!

- mondta Kocsis Máté az InfoRádió Aréna című műsorában a pedofilellenes és gyermekvédelmi törvényről.

A baloldal nem támogatta a pedofilok elleni szigorúbb fellépést Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Országgyűlés június 15-én fogadta el a gyermekek védelmét szolgáló jogszabályt. A baloldal nemet mondott a törvényre, így a pedofilok elleni fellépésre is.

Az elfogadott törvény alapján

  • a korábbi ígéreteknek megfelelően létrejön egy név szerint kereshető pedofil nyilvántartás;
  • szigorodnak a Büntető Törvénykönyv vonatkozó részei. Ennek fontos eleme, hogy a gyermekek molesztálásáért az eddiginél súlyosabb büntetés jár. Új minősített esetek lesznek, ha a pedofil bűncselekményt 12 év alattival szemben, vagy hivatalos személyként követik el, sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva, illetve ha különös visszaesőként követik el;
  • bizonyos munkahelyekről kitiltják a pedofilokat;
  • nem lehet enyhe büntetéssel és minősített esetekben feltételes szabadságra bocsátással megúszni ezeket a típusú bűncselekményeket;
  • a legsúlyosabb pedofil bűncselekmények pedig nem évülnek el, és kitolódik az elévülés kezdete.

Még több védelem a gyermeknek

A módosítás célja még, hogy

gyermekeknek szexuális felvilágosító foglalkozásokat az intézmény pedagógusain kívül csak olyan személyek, szervezetek tarthassanak, amelyek szerepelnek egy hivatalos, folyamatosan frissülő nyilvántartásban.

Ennek részletszabályait az emberi erőforrások minisztere dolgozza ki rendeletben.

A javaslat a szabályok megsértése esetében szabálysértési felelősséget ró mind az intézményvezetőre, mind a foglalkozást tartóra.

Még nagyobb garanciákat kap itthon a gyermekek védelme Fotó: Csudai Sándor - Origo

Azt is rögzíti az elfogadott törvény, hogy tizennyolc év alatti fiatal számára tilos elérhetővé tenni pornográf tartalmakat, a szexualitás öncélú bemutatását valamint olyat, ami a születési nemnek megfelelő önazonosságtól eltérést vagy annak megváltoztatását népszerűsíti. Ugyanez a szabály vonatkozik a reklámokra is.

A jövőben a tévék is csak tizennyolc év felettieknek ajánlhatják az ilyen tartamú filmeket, műsorokat, a Médiatanács pedig köteles lesz kérni azon tagállam intézkedését, amelynek joghatósága alá tartozik a szabályt megsértő médiaszolgáltató.

Támadásba lendült az LMBTQ-lobbi

A törvény elfogadását követően a nemzetközi LMBTQ-lobbi (most már hivatalosan egyébként: LMBTQIAPK) karöltve Soros György álcivil szervezeteivel teljes támadásba lendült. Ennek eredménye az lett, hogy míg az Európai Bizottság a múlt héten még következetesen arról tájékoztatta a brüsszeli sajtót, hogy részleteiben vizsgálja a törvényt, ezen a héten már fenyegetőzni kezdett. Fordulatot az hozhatott, hogy kedden az Általános Ügyek Tanácsának luxembourgi ülésén, zömében liberális vezetésű nyugati és északi államok közös állásfoglalásban tiltakoztak a jogszabály ellen – kifejezetten jogi lépéseket követelve.

Varga Judit igazságügyi miniszter képviselte a magyar álláspontot az ülésen, aki azt követően arról beszélt: ő maga angolul is ismertette a törvény szövegét az uniós kollégákkal, tehát a jogszabályt immár „az nem érti, aki nem akarja".

Ezt nem lehet kivenni a családok kezéből, nem lehet alávetni lobbicsoportok befolyásának – érvelt a tárcavezető, aki elmondása szerint Luxembourgban ezt is a tagállamok képviselőinek tudtára adta.

Soros szervezetei megint közreműködnek a támadásban Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

Orbán Viktor: Szégyenletes az EB elnökének közleménye

Ezt követően Ursula von der Leyen elnök szégyenteljesnek nevezte a magyar jogszabályt. Mint mondta, máris utasította az illetékes biztosokat, hogy levélben fejezzék ki Brüsszel jogi aggályait a szerinte diszkriminatív törvénnyel kapcsolatban. Orbán Viktor miniszterelnök pedig ezután azt mondta, „az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz".

Az is kiderült, hogy ismét felbukkant Gerald Knaus, a Nyílt Társadalom Alapítvány egykori ösztöndíjasa, a Soros Györgyhöz köthető European Stability Initiative (ESI) elnöke, aki a migrációs kérdésben a Magyarországot érő támadások egyik fő stratégája volt. A spekuláns lobbistája kedden nyilvános Twitter-bejegyzésben kelt ki az UFEA ellen, mivel az megtiltotta, hogy a müncheni aréna politikai okokból szivárványszínű kivilágítást kapjon a német-magyar focimeccs idején. Knaus friss bejegyzésében az Európai Labdarúgó Szövetséggel szembeni civil bojkottra szólított fel, majd a szövetség igazgatósági tagjairól is kirakott egy képet, amit az alábbi, sokat mondó hozzászólással látott el: „Ki fél tőlük?"

Karácsony és a baloldal megint Brüsszel oldalára állt

A magyar baloldal természetesen ebben a kérdésben is Brüsszel oldalálra állt a gyermekek megvédése és a pedofilok elleni határozott fellépés helyett.

Jól bizonyítja ezt, hogy Karácsony Gergely számára sem fontos a gyermekek védelme,

mivel azt írta közösségi oldalán, hogy "az Európában, benne Németországban, Bajorországban és München városában is jogos megrökönyödést és felháborodást kiváltó gyűlöletkeltő, megosztó, ostoba és aljas homofób törvény kapcsán egyszer és mindenkorra tudatnunk kell mindenkivel szerte a világban: Magyarország nem egyenlő a kormányával". Természetesen a törvényben semmi homofóbia nincs, ahogy azt Orbán Viktor is világosan kifejtette, semmilyen hatással nincs a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira.

A magyar baloldal tehát - élen Karácsony Gergellyel (illetve a Facebook-bejegyzéseit író Gál J. Zoltánnal) megint egyértelműen Brüsszel érdekeit próbálja kiszolgálni.