Egy 27 éves, magyar nő Belgiumból beszerzett kábítószert, amit Magyarországra hozott, hogy eladja. Társai is voltak a bűncselekményben. Egyiküket azzal bízta meg, hogy keressen olyan vevőket, akiket érdekel az amfetamin. Az ügyészek letöltendő büntetést javasoltak számára.

A díler életvitelszerűen élt és dolgozott Belgiumban, ahonnan legalább 2019 januárjától az április 14-i elfogásáig rendszeresen szerzett be különböző kábítószereket és hozta haza Magyarországra. Jellemzően marihuánát, MDMA tartalmú tablettákat és amfetaminokat szállított. Ezeket egy megyei településen és a környékén árulta. A nő a kábítószerek eladásával kapcsolatos részletekről egy üzenetküldő applikáción keresztül egyeztetett a vásárlóival.

A lefoglalt kábítószerekről készített rendőrségi fotóForrás: ugyeszseg.hu

A 2019 áprilisi szállítmányához,

már márciusban elkezdte beszerezni a kábítószereket, csaknem 1000 db extasy tablettát, fél kiló amfetamint, marihuánát és hasis gyantát.

A szállítmány érkezéséről hazautazása előtt értesítette az üzenetküldő alkalmazáson keresztül az ismerőseit, köztük egy 23 és egy 25 éves férfit.Az üzenetekben leírta, hogy mikor és milyen típusú kábítószereket hoz majd magával.

A lefoglalt kábítószerekről készített rendőrségi fotó.Forrás: ugyeszseg.hu

Megbeszélték, hogy a két huszonéves férfi, akik szintén vádlottak az ügyben, a Keleti pályaudvar parkolójában várják majd autóval a nőt, hogy így biztosítsák a kábítószer biztonságos eljuttatását a megyei településre. A nő egy másik társával is egyeztetett a kábítószer eladásáról. A 22 éves férfit azzal bízta meg, hogy találjon vevőket a Belgiumból behozott fél kiló amfetaminra, amit a férfi elvállalt.

A lefoglalt kábítószerekről készített rendőrségi fotó.Forrás: ugyeszseg.hu

A nő 2019. április 13-án indult el a belgiumi Gentből egy telekocsi rendszerben működő autóval Budapestre. Az autó másnap ért Magyarországra, ahol Budapesten, a XI. kerületben a Sasadi úti buszmegállónál igazoltatták a rendőrök az autót és az utasait.

A nyomozók megtalálták a nő csomagjában a kábítószereket és lefoglalták.

A lefoglalt kábítószerekről készített rendőrségi fotó.Forrás: ugyeszseg.hu

A nő bűnügyi felügyelet alá került. Ez alatt az idő alatt,  2020 decemberében, a vád szerint amfetamint, metamfetamint és marihuánát szerzett, de ezúttal nem eladásra, hanem saját magának. A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és kábítószer fogyasztása miatt, 3 férfi társa ellen pedig jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetet kábítószer-kereskedelem előkészülete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Ebben az ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy a nőt ítéljék végrehajtandó fegyházbüntetésre és tiltsák el a közügyektől, társaival szemben pedig szabjanak ki végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést.