Telekocsival hozta be a kábítószert Belgiumból egy 27 éves nő

A lefoglalt kábítószerekről készített rendőrségi fotó.
A lefoglalt kábítószerekről készített rendőrségi fotó.
Vágólapra másolva!
Egy 27 éves, magyar nő Belgiumból beszerzett kábítószert, amit Magyarországra hozott, hogy eladja. Társai is voltak a bűncselekményben. Egyiküket azzal bízta meg, hogy keressen olyan vevőket, akiket érdekel az amfetamin. Az ügyészek letöltendő büntetést javasoltak számára.
Vágólapra másolva!

A díler életvitelszerűen élt és dolgozott Belgiumban, ahonnan legalább 2019 januárjától az április 14-i elfogásáig rendszeresen szerzett be különböző kábítószereket és hozta haza Magyarországra.

Jellemzően marihuánát, MDMA tartalmú tablettákat és amfetaminokat szállított. Ezeket egy megyei településen és a környékén árulta.

A nő a kábítószerek eladásával kapcsolatos részletekről egy üzenetküldő applikáción keresztül egyeztetett a vásárlóival.

A lefoglalt kábítószerekről készített rendőrségi fotó Forrás: ugyeszseg.hu

A 2019 áprilisi szállítmányához,

már márciusban elkezdte beszerezni a kábítószereket, csaknem 1000 db extasy tablettát, fél kiló amfetamint, marihuánát és hasis gyantát.

A szállítmány érkezéséről hazautazása előtt értesítette az üzenetküldő alkalmazáson keresztül az ismerőseit, köztük egy 23 és egy 25 éves férfit.

Az üzenetekben leírta, hogy mikor és milyen típusú kábítószereket hoz majd magával.

A lefoglalt kábítószerekről készített rendőrségi fotó. Forrás: ugyeszseg.hu

Megbeszélték, hogy a két huszonéves férfi, akik szintén vádlottak az ügyben,

a Keleti pályaudvar parkolójában várják majd autóval a nőt, hogy így biztosítsák a kábítószer biztonságos eljuttatását

a megyei településre. A nő egy másik társával is egyeztetett a kábítószer eladásáról. A 22 éves férfit azzal bízta meg, hogy találjon vevőket a Belgiumból behozott fél kiló amfetaminra, amit a férfi elvállalt.

A lefoglalt kábítószerekről készített rendőrségi fotó. Forrás: ugyeszseg.hu

A nő 2019. április 13-án indult el a belgiumi Gentből egy telekocsi rendszerben működő autóval Budapestre. Az autó másnap ért Magyarországra, ahol Budapesten, a XI. kerületben a Sasadi úti buszmegállónál igazoltatták a rendőrök az autót és az utasait.

A nyomozók megtalálták a nő csomagjában a kábítószereket és lefoglalták.

A lefoglalt kábítószerekről készített rendőrségi fotó. Forrás: ugyeszseg.hu

A nő bűnügyi felügyelet alá került. Ez alatt az idő alatt, 2020 decemberében, a vád szerint amfetamint, metamfetamint és marihuánát szerzett, de ezúttal nem eladásra, hanem saját magának. A Fővárosi Főügyészség

a nővel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és kábítószer fogyasztása miatt, 3 férfi társa ellen pedig jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetet kábítószer-kereskedelem előkészülete miatt

nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Ebben az ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy a nőt ítéljék végrehajtandó fegyházbüntetésre és tiltsák el a közügyektől, társaival szemben pedig szabjanak ki végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést.