Egy taxis azért verte meg lassan hét éve az Omega együttes két zenészét, mert azok lemondták a fuvart, amiért sokat késett. A sofőr kiszállt az autójából és ököllel támadt rájuk. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ügyészei azt javasolják, hogy a bíróság fogadja el az ügyben hozott elsőfokú ítéletet.

2014. július 20-án hajnalban történt, hogy egy taxis rendelésre kiment egy budapesti, XI. kerületi címre. Úgy tudjuk, hogy az Omega két zenésze, Benkő László és Debreczeni Ferenc várt rá. Az utasok összevesztek a sofőrrel amiatt, mert a taxis sokat késett. A zenészek közölték, hogy nem akarnak vele utazni.

A vita közben a sofőr kiszállt a kocsiból, és ököllel fejen vágta a zenészeket. A támadót egy gyalogos is megpróbálta leállítani, őt ellökte a férfi.

Az Omega együttesről 1974-ben készült fotó: Debreczeni Ferenc, Benkő László, Mihály Tamás, elől Kóbor János és Molnár GyörgyForrás: Fortepan/Urbán Tamás

A megismételt elsőfokú eljárásban a bíróság tavaly decemberben súlyos testi sértés miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte a büntetett előéletű taxist. Az ítélet ellen a sofőr és a védője fellebbezett.

Másodfokon, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azt javasolta, hogy a Fővárosi Ítélőtábla hagyja helyben az elsőfokú ítéletet.