Folyamatosan tiltakoznak a Gyurcsány-show állomásain - videó

Vágólapra másolva!
Állandósultak a tiltakozó megmozdulások Gyurcsány Ferenc országjáró körútján. Kedden Sajószentpéteren, és szerdán Dunaújvárosban is heves szópárbajok alakultak ki a szocialista múlt visszatérése ellen tiltakozók és a baloldali pártaktivisták között. Utóbbi helyszínen tettlegességig fajult a helyzet: egy DK-szimpatizáns a botjával esett neki a Szemkilövető feliratú táblát magasba emelő férfinak. Az erről szóló hosszú videót ebben a cikkünkben nézheti meg. Egyre nagyobb ellenállás alakul ki a 2010 előtti baloldal szereplőivel szemben.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban több alkalommal is tüntettek a Demokratikus Koalíció utcafórumain. A tiltakozók alapvetően a szocialista múlt visszatérése ellen szólaltak fel, továbbá megpróbálták szembesíteni a baloldali kormányok teljesítményével Gyurcsány Ferencet, és feleségét, Gyurcsánynét. Nem volt ez másképp a DK legutóbbi kampányeseményein sem.

Majmozás, fenyegetőzés

"Nyugodtan tud-e aludni Apró Antal villájában?" - ezt a kérdést kapta Gyurcsány Ferenc keddi sajószentpéteri utcafórumán, amire a bukott kormányfő határozottan azt válaszolta, hogy igen. A fiatalember ezt követően az őszödi beszédet hozta fel, nem sok sikerrel. "Hogy tud kiállni az emberek elé azok után, hogy 2006-ban bevallotta: elkúrtuk, illetve hazudtunk reggel, délben meg este" - érkezett az újabb kérdés, amire Gyurcsány a körülötte álldogáló DK-s aktivistákra mutatva úgy reagált, hogy "látja."

A pártszimpatizánsok a második kérdésen felidegesítették magukat, és szabályszerűen rátámadtak a szocialista múlt visszatérése ellen tüntető fiatalemberre.

- így fenyegette meg Gyurcsány Ferenc egyik támogatója azt az idős embert, aki védelmébe vette a fiatalembert. A feldühödött baloldali aktivista ezt követően azt mondta a DK elnökét a 2006-os eseményekről kérdező demonstrálónak, hogy a baloldali kormányok idején "porba fingó gyerek volt".

A Sajómente tudósítása szerint kis híján dulakodás alakult ki az után, hogy az egyik DK-s szimpatizáns felvetette, le kellene spray-vel fújni a tüntetőt.

Előkerült a bot is

Kísértetiesen hasonló volt a forgatókönyv Gyurcsány Ferenc szerdai, dunaújvárosi utcafórumán, ahol több tucat tüntető jelent meg. A bukott miniszterelnök beszéde alatt folyamatosak voltak a bekiabálások, a DunaOnline hírportál felvételén alig lehet hallani a baloldali politikust.

Akárcsak más helyszíneken, a demonstrálók ezúttal is a szocialista múlt visszatérése ellen tiltakoztak. A tömegben "Gyurcsány-Dobrev-DK = bukott baloldal", "Bukott baloldal" és "Szemkilövető" feliratú táblákkal lehetett találkozni.

Ez utóbbi nem nyerte el a tetszését az egyik Gyurcsány-szimpatizánsnak, aki először magasba emelte járóbotját, majd ugyanazzal a lendülettel segédeszközével el kezdte csapkodni a Szemkilövető feliratú táblát.

Forrás: Facebook/DunaOnline Hírportál

Az indulatos baloldali szimpatizánsok egyébként többször is megpróbálták megkaparintani a Gyurcsány-ellenes molinókat. Az egyik demonstráló arról számolt be a DunaOnline Hírportálnak, hogy széttörték a napszemüvegét. A felvételen az is látható, amint a rendőrök igazoltatják a megjelenteket.

Folyamatosan megzavarják a Gyurcsány-show-t

Miután a Demokratikus Koalíció vezető politikusai országjárásba kezdtek, a párt rendezvényeit rendszeresen megzavarják.

Tapolcán a 2006-os rendőrterror miatt vonták kérdőre Gyurcsány Ferencet. A megjelentek többek között a "Dobrev-Gyurcsány=Nem APRÓ hiba"; "Még hányszor akarod el****i?"; "Klári-Feri-Lali! Ne akarjatok lopni!" feliratú táblákkal fejezték ki nemtetszésüket.

Szintén a szocialista múlt ellen, és így a baloldali adóemelések ellen tüntettek a budai Fény utcai piacon, Gyurcsányné és Kálmán Olga közös fórumán. A bukott tévés sértődötten kommentálta a történteket közösségi oldalán.