Eldőlt: nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma

Debrecen, 2020. július 4. Magasba dobják sapkáikat a végzős hallgatók a Debreceni Egyetem tanévzáró ünnepségén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. július 4-én. A koronavírus-járvány miatt az intézmény nem tudta megtartani szokásos kari diplomaosztóit a főépület díszudvarán, ezért döntöttek a szabadtéri rendezvény mellett. A tanévzárón nem volt lehetőség arra, hogy minden végzős személyesen vegye át az oklevelét, ezért karonként két-két hallgató, egy magyar és egy angol nyelvű képzésen végzett diák vette át a diplomát jelképesen a többiek nevében is. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Nyelvvizsga nélkül is kézhez vehetik diplomájukat, akik 2021. augusztus 31-ig sikeresen befejezik felsőoktatási tanulmányaikat - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön Facebook-bejegyzésben.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin, aki egyben a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője, azt írta, a testület kedden javaslatot tett, a kormány szerdán döntött, ma pedig a Magyar Közlönyben már meg is jelenik a "nyelvvizsga-amnesztiáról" szóló kormányrendelet.