Erőszakos bűncselekmények és kábítószer-kereskedelem kapcsolódott a bűnszervezethez, amelynek legutóbb felkutatott tagját Spanyolországból hozták haza a rendőrök. Az 51 éves férfi évek óta külföldön bujkált, végül Spanyolországban telepedett le, Tenerifén kapták el a spanyol hatóságok.

Azt írják a rendőrség honlapján, hogy a Pest megyei rendőrök továbbra is dolgoznak a 2010. évben kezdődött, Pest megyében, valamint az ország több településén elkövetett, úgynevezett „kötözős" rablássorozat felderítésén. A bűnszervezet az egész országban tevékenykedett, rablások mellett kábítószer-kereskedelmet is folytattak.

A most hazahozott, a banda meghatározó tagjaként számon tartott Sz. Tamás évek óta külföldön bujkált, végül Spanyolországban telepedett le. Azonosítása után európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, néhány hete tenerifei elfogását követően került a spanyol hatóságok kiadatási letartóztatásába. Az őt szállító repülőgép szerda este landolt a Ferihegyi Repülőtéren. Földet érés után kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A gyanú szerint az 51 éves férfi szervezte a 2015. március 13-ai leányfalui fegyveres rablást, illetve a 2016. augusztus 8-án Biatorbágyon elkövetett támadáskor rabolt értékek orgazdája volt. Ezen felül 2017-től kábítószerben is utazott, rendszeresen adta-vette az amfetamint. Sz. Tamás a gyanúsítások ellen nem tett panaszt, kihallgatásán együttműködő volt.

A férfit őrizetbe vették, rablás, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés, valamint kábítószer-kereskedelem miatt folytatják le a további eljárást, egyben kezdeményezik letartóztatását - írják.